Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι Ναυτοπρόσκοποι Χίου στο 2ο Classic Dinghies Regatta

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 21/09/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Δυναμικό παρόν -για 2η συνεχόμενη χρονιά- σε ένα ξεχωριστό ναυτικό διήμερο αγώνων κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας, το 2nd Classic Dinghies Regatta, που έλαβε χώρα από τις 15 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, έδωσαν οι Χιώτες Ναυτοπρόσκοποι.
 
Ο Όρμος του Λω, στο Βροντάδο της  Χίου, γέμισε παραδοσιακά ξύλινα χειροποίητα, αλλά και διαχρονικά πολυεστερικά, σκάφη προσφέροντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε άλλες εποχές, μέσω μιας διαφορετικής «εικονικής πραγματικότητας», βγαλμένης από το παρελθόν.

 
Με την διοργάνωση να γίνεται θεσμός πλέον στο νησί, προσελκύοντας συμμετέχοντες απ΄ όλη την Ελλάδα, οι Χιώτες Ναυτοπρόσκοποι κέρδισαν τις εντυπώσεις, επιδεικνύοντας την αγάπη και τον σεβασμό τους για τη θάλασσα και την προάσπιση των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι.

 
Τι περιελάμβαναν οι αγώνες
 
Η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης περιελάμβανε, πέραν της 1ης Ιστιοδρομίας, μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Μιχάλη Παπαθεοδούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα παραδοσιακά ξύλινα σκαριά και την ιστορία τους.
 
Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ιστιοδρομία με την εκδήλωση απονομής μεταλλίων και αναμνηστικών εντύπων συμμετοχής στους αθλητές.
 
Παράλληλα με τους θεαματικούς αγώνες επίδειξης των σκαφών, στη στεριά, Ενήλικα Στελέχη έκαναν δραστηριότητες, για τους μικρούς φίλους, οι οποίες μεταξύ άλλων περιελάμβαναν ιδιότυπα και συναρπαστικά παιχνίδια σχετικά με τη θάλασσα και τα ξύλινα σκάφη.

 
Συμμετοχές
 
Σημειώνεται ότι οι Ναυτοπρόσκοποι της Χίου συμμετείχαν με τις τρεις δεκάκοπες ναυτοπροσκοπικές λέμβους «Αιγαίας», «Πάνος» και «Τρίτων» με πληρώματα  Ενήλικα Στελέχη και  Ανιχνευτές,  του 1ου και 2ου Συστήματος   Ναυτοπροσκόπων  Βροντάδου και του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου, ενώ από την Αθήνα παραβρέθηκαν ο Μιχάλης και η Δέσποινα Παπαθεοδούλου, μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

 
Σύμφωνα με την ΠΕΚΕΒ (Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου), που επιμελήθηκε και τη φετινή διοργάνωση με μια άρτια προετοιμασία, στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά πάνω από 60 άτομα με 11 σκάφη.
Συγκεκριμένα, 2 αγωνιστικά διθέσια ιστιοπλοϊκά Vaurien του 1957, ένα διθέσιο ιστιοπλοϊκό Enterprise, ένα αγωνιστικό σκάφος Laser Standard του 1974, ένα αγωνιστικό σκάφος Laser Standard του 1980, ένα πολυεστερικό ιστιοπλοϊκό το 1989 και δυο διθέσια ξύλινα κανό.