70η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

Αρθρογραφος: Charatsaris Kostas
Ημ/νια Έκδοσης: 19/09/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 70η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους.  Tο Σαββατοκύριακο 15-16/9/ 20118 συγκεντρώθηκαν στο Προσκοπικό Κέντρο του Πύργου Βασιλίσσης (ΠΥ.ΒΑ.) 240 Βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα, φίλοι του Προσκοπισμού και Βαθμοφόροι από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου για να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση.


Η 70η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους είχε δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ότι ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό των 70 χρόνων ζωής του Προσκοπικού Κέντρου του Πύργου Βασιλίσσης (ΠΥ.ΒΑ.). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία όλο το διήμερο μέσω των δράσεων που έγιναν,  να θυμηθούν και να ζήσουν ιδιαίτερες στιγμές από την ιστορία του Κέντρου και να συνειδητοποιήσουν τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει ο χώρος αυτός στην ανάπτυξη του Προσκοπισμού. Μία ιδιαίτερα όμορφη στιγμή ήταν η επίσκεψη των συμμετεχόντων στνο πραγματικό Πύργο Βασιλίσσης και η ξενάγηση που έγινε στο κτήμα του Πύργου την Κυριακή.



Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν η απονομή, για πρώτη φορά, του Πτυχίου Διακριτικού  Δάσους  σε Βαθμοφόρους του Προσκοπικού Δικτύου. Πλέον με τις ενέργειες της Εφορείας Εκπαίδευσης Γ.Ε., έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες εκπαιδεύσεις, έτσι ώστε τα Ενήλικα Στελέχη του Προσκοπικού Δικτύου να μπορούν να το αποκτούν εάν τις ολοκληρώσουν με επιτυχία.

Το Πτυχίο του Διακριτικού Δάσους απονεμήθηκε σε 77 Ενήλικα Στελέχη πράγμα που αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όρεξη και τη θέληση που έχουν τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης να εμβαθύνουν στην Προσκοπική Μεθοδολογία.

Με τις καλύτερες αναμνήσεις ξεκινάει η νέα Προσκοπική χρονιά!