400 τσάντες με σχολικά είδη παραδόθηκαν στα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 14/09/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Τις πληγείσες περιοχές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των Προσκόπων Κύπρου και των Ελλήνων Προσκόπωνόπου στις 14 Σεπτεμβρίου παρέδωσαν σχολικά είδη σε μαθητές που ξεκίνησαν την σχολική τους χρονιά στα σχολεία της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας.

Σε κλίμα συγκίνησης μοιράστηκαν 400 σχολικές τσάντες και την αντίστοιχη γραφική ύλη (κασετίνα, μολύβια, πέννες, κομπιουτεράκι κ.α.) για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.
 


Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, οι οποίοι αφού πληροφορήθηκαν τα τραγικά γεγονότα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο κινητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν τα σχολικά είδη για τους μαθητές των περιοχών που επλήγησαν.


Οι Έλληνες Πρόσκοποι ενημέρωσαν για αυτή την ενέργεια των Προσκόπων της Κύπρου το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Σπουδών της Α’ Βάθμιας και της Β’ Βάθμιας, προγραμμάτισαν την παράδοση των σχολικών ειδών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ν. Μάκρης και του 3ου Δημοτικού Ραφήνας.


Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ανδρέας Λάμπρου, ο Γενικός Έφορος κ. Μάριος Χρίστου και ο Επαρχιακός Έφορος Λεμεσού, κ. Σωτήρης Χατζηανδρέας, ενώ από τους Έλληνες Προσκόπους παρόντες ήταν ο Γενικός Έφορος κ. Χριστόφορος Μητρομάρας, ο Διευθυντής Προσκοπικού Προγράμματος, κ. Αθανάσιος Ευσταθίου και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας, κα Μαρία Μπενά.

Ο Γενικός Έφορος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου τόνισε ότι πρόκειται μία πρωτοβουλία που ανέλαβαν και υλοποίησαν τα ίδια τα παιδιά / μέλη των Προσκόπων της Κύπρου, τα οποία αισθάνθηκαν την ανάγκη να δηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξη  και την αλληλεγγύη τους προς τους συνομήλικους τους στην Ελλάδα που υπέστησαν αυτή την τόσο βίαιη αλλαγή στη ζωή τους.


Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων συνεχάρη όλα τα μέλη του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για την όμορφη πρωτοβουλία, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την ευαισθησία και την ετοιμότητα με την οποία πάντοτε τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης αντιμετωπίζουν κοινωνικές κρίσεις και δήλωσε ότι οι Έλληνες Πρόσκοποι, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυρόπληκτων οικογενειών, συνεχίζουν και στηρίζουν τις προσπάθειες της πολιτείας και των τοπικών αρχών όπου τους ζητηθεί.


Τόσο η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ν. Μάκρης, κα Γεωργία Παπαγεωργίου όσο και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Ραφήνας κύριος Δημήτρης Γαρουφαλής, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου, ενώ τα παιδιά των δύο σχολείων έστειλαν την αγάπη τους στους Προσκόπους της Κύπρου που με αυτή την πράξη αλληλεγγύης συνέβαλαν ουσιαστικά, τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, στο να  ξεκινήσει ομαλά και με χαμόγελο αισιοδοξίας και η δική τους σχολική χρονιά.