Time to be Welcome: Δράση « Διακοπές στο Σχολείο – Summer in School».

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 06/09/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Τέσσερις εβδομάδες διαφορετικές και πρωτόγνωρες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν παιδιά και νέοι που συμμετείχαν στη δράση « Διακοπές στο Σχολείο – Summer in School».
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ “Time to be Welcome” που φιλοξενούν οι Έλληνες Πρόσκοποι στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε σε δύο περιόδους στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 200 παιδιά,  ελληνόπουλα αλλά και πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας κοινωνικών οργανώσεων των δύο πόλεων.



Τα παιδιά που συμμετείχαν, ηλικίας από 8 έως 18 ετών, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη δύο ομάδων εθελοντών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και οργανισμούς νέων. Όλες οι δραστηριότητες στρέφονταν γύρω από θεματικές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών, η προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, η πολυπολιτισμικότητα, η προσωπική ανάπτυξη αλλά και προσκοπική τεχνική».


Οι δύο δράσεις ολοκληρώθηκαν με τις δύο εκδηλώσεις λήξης που πραγματοποιήθηκαν στις δύο πόλεις.
Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 1η Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 10:00 στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Στην Καβάλα το Σάββατο 4 Αυγούστου από τις 18:00 έως τις 21:00 στην Παραλία Καβάλας της Καβάλας.


Στη σύνοψή τους οι δύο δράσεις του Προγράμματος “Time to be Welcome” έλαβαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές και από τους φορείς που συνεργάστηκαν στη Θεσσαλονίκη και από του επίσημους φορείς του Δήμου Καβάλα ,όπου η Δήμαρχος συνάντησε και προσωπικά την ομάδα των εθελοντών εκεί.


Το Πρόγραμμα συνεχίζει τους δύο τελευταίους μήνες του στην Αθήνα με δέκα (10) ακόμη νέους εθελοντές να φτάνουν από διάφορα σημεία της Ευρώπης και οργανισμούς νέων για να προσφέρουν στην Αθήνα.

Φωτογραφίες: Susanna Mikander