Οι Έλληνες Πρόσκοποι κατάκτησαν την πρώτη θέση στον αγώνα Posidonia Cup 2018

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 06/06/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Πολιτισμός


Την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 τρία Ναυτοπροσκοπικά σκάφη έκλεψαν τις εντυπώσεις στον αγώνα παραδοσιακών σκαφών του "Posidonia Cup 2018".

Το Posidonia Cup διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2002 (ανά διετία) από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) στα πλαίσια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης "Ποσειδώνια" και συμμετέχουν σε αυτόν οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες στον κόσμο.


Τα ναυτοπροσκοπικά σκάφη "Άγιος Νικόλαος", 10κωπη λέμβος του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, "Απηλιώτης" και "Ναυσιθόη", 6κωπες λέμβοι του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού και συμμετείχαν με αξιώσεις στον αγώνα των παραδοσιακών σκαφών, με τη "Ναυσιθόη" να κερδίζει την πρώτη θέση της κατηγορίας, ακολουθούμενη από τον "Απηλιώτη" στην δεύτερη και τον "Άγιο Νικόλαο" στην τρίτη.

 
Το πλήρωμα της "Ναυσιθόης", με κυβερνήτη την Έφορο Ναυτοπροσκόπων ΠΕ Ανατολικής Αττικής Δήμητρα Λαδά και μαζί της τη Φωτεινή Γεωργάκη (επίσης κυβερνήτη του ΣΕΠ), τη Μαρία-Αθηνά Αντύπα, την Κατερίνα Καλλία και την Άννα Λάγια, παρευρέθηκε στην τελετή απονομών του αγώνα μαζί με τον Αρχηγό Συστήματος του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού και κυβερνήτη του Απηλιώτη, Παύλο Κανέτη, όπου τιμήθηκαν με το κύπελλο της πρώτης θέσης στην κατηγορία.

 
Η παρουσία Ναυτοπροσκοπικών σκαφών ανάμεσα σε 60 υπερσύγχρονα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, σε αυτή την τόσο σημαντική έκθεση για τη Ναυτιλία, απέδειξε για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης που διακρίνει τους Ναυτοπροσκόπους, τον σεβασμό στο υδάτινο στοιχείο και την αγάπη μας στην παραδοσιακή ναυτική τέχνη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χαρακτηρίσει τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη», ενώ ο νηογνώμων LLOYD’S REGISTER έχει αναγνωρίσει τους Έλληνες Προσκόπους ως “Lloyd’s Register Approved Training Provider” (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd’s Register).

Επόμενο ραντεβού στο Spestses Classic Yacht Regatta 2018!