Συνάντηση Βαθμοφόρων Ανατολικής Αττικής 2017

Αρθρογραφος: Chazapis Dimitris
Ημ/νια Έκδοσης: 30/10/2017
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Με τη συμμετοχή 200 Ενήλικων Στελεχών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 η ετήσια συνάντηση Βαθμοφόρων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Αττικής στο Προσκοπικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Σουνίου. Μία συνάντηση η οποία συνδύασε παιχνίδι, «ξεσκόνισμα» γνώσεων, προγραμματισμό Κλάδων και ανταλλαγή απόψεων. Το ενδιαφέρον τράβηξε η συζήτηση με την Executive Coach Κατερίνα Αντωνοπούλου, με τίτλο "Τι κερδίζουμε από τον Προσκοπισμό στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή".


Από νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν και να εγγράφονται στη γραμματεία οι πρώτοι Βαθμοφόροι από τα Συστήματα της Περιφέρειας και η δράση ξεκίνησε με μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των τριών Κλάδων (Λυκοπούλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών), για να ακολουθήσει λίγο αργότερα διαγωνισμός κατασκευών.

Στους κύκλους συζήτησης των κλάδων δόθηκε η ευκαιρία στα Ενήλικα Στελέχη να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να στοχοθετήσουν και να προγραμματίσουν τις δράσεις της νέας προσκοπικής χρονιάς.


Tο απόγευμα, ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συνεδρία από την Executive Coach Κατερίνα Αντωνοπούλου. Μέσα από μία διαδραστική δραστηριότητα, τα Ενήλικα Στελέχη μας συζήτησαν το πώς καλλιεργεί και ενισχύει ο Προσκοπισμός τις ικανότητές τους και πώς οι ικανότητες αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν στον εργασιακό τους βίο. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα αλλά κυρίως μέσα από κουβέντα, η κα Αντωνοπούλου, έμπειρο στέλεχος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, ανέλυσε και αποκωδικοποίησε σε απλή γλώσσα ότι όσα κάνουμε στους Προσκόπους και όλα όσα περιλαμβάνονται στην οργάνωση και υλοποίηση μίας δράσης, μπορεί να βοηθήσουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων.


Η χρονιά δεν θα μπορύσε να ξεκινήσει με πιο όμορφο τρόπο. Καλή παρέα, ηλιόλουστη μέρα στη φύση και ενδιαφέρουσες συζητήσεις!