Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε Λούνα Παρκ, σκάκι, ταινίες, στρατέγκο, Προσκοπικό survivor και άλλες δραστηριότητες στον Πύργο

Αρθρογραφος: 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου
Ημ/νια Έκδοσης: 27/10/2017
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Μία σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησε το 1ο ΣύστημαΠροσκόπων Πύργου την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο κεντρικό πάρκο της πόλης, όπου στεγάζεται και το Σύστημα.

Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή προς το κοινό να συμμετάσχει και πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που πέρασαν από το πάρκο αυτές τις δύο ημέρες. Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ψυχαγωγία και φυσικά προσφορά περιλαμβάνονταν στο πλούσιο πρόγραμμα.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς, παρουσία των μελών του συστήματος, γονέων και των φορέων της πόλης. Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, ο Δασάρχης και εκπρόσωποι συλλόγων.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις. Την πρώτη μέρα περιλάμβαναν 6 Παιχνίδια Λούνα Παρκ όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και την τύχη τους.

Μια σειρά σκακιέρες είχαν στηθεί από τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και μέχρι αργά το βράδυ οι φίλοι του σκακιού έπαιζαν, αλλά και παρακολουθούσαν αγώνες.

Ακριβώς απέναντι βρισκόταν ο Μουσικός Φράκτης, μια κατασκευή που προσέφερε για τις εκδηλώσεις το Πλανωδείον.

Στο κέντρο του πάρκου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και εφήβους, είχε  στήσει την οθόνη, όπου όταν έπεσε ο ήλιος οι επισκέπτες παρακολούθησαν προβολές από εκδηλώσεις των Προσκόπων και βραβευμένες ταινίες από την ταινιοθήκη του Φεστιβάλ.

Τη δεύτερη εβδομάδα στις δραστηριότητες προστέθηκε το προσκοπικό survivor.  Μια σειρά παιχνιδιών που χρόνια τώρα παίζουμε στους Προσκόπους και έγιναν δημοφιλή από την τηλεόραση. Έγινε σε δύο εκδοχές, για μικρότερα παιδιά και για μεγάλους.

Επίσηςσε συνεργασία με τοπικό σύλλογο στρατέγκο, μικροί και μεγάλοι έπαιξαν ή γνώρισαν το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδιστρατηγικής.

Παράλληλα, λειτούργησε εργαστήρι χειροτεχνιών, ενώ με την ευκαιρία του JOTI JOTA εγκαταστάθηκε  στον χώρο ραδιοερασιτεχνικός σταθμός, στον οποίο Πρόσκοποι και μη γνώρισαν τον ραδιοερασιτεχνισμό και επικοινώνησαν με όλον τον κόσμο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς δεκάδες ήταν αυτοί –μεμονωμένα άτομα, σύλλογοι και σχολεία- που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Παραπληγικών Ηλείας και των Προσκόπων, έφεραν πλαστικά καπάκια που θα διατεθούν για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου.

Φυσικά, ο χώρος του πάρκου είχε λάβει μια Προσκοπική χροιά. Εκτός από τις μεγάλες κατασκευές στα δύο άκρα του πάρκου, μια πύλη και ένα παρατηρητήριο, στο μέσο υπήρχε ένας μικρός κατασκηνωτικός χώρος. Δύο σκηνές και κάποιες κατασκευές ανέσεων:  Μία σακιδιοθήκη, πιατοθήκη, πετσετοθήκη, παπουτσοθήκη, κάδος απορριμμάτων και ενωμοτιακό μαγειρείο υπήρχαν στο χώρο και ακριβώς απέναντι  μια προσκοπική τραπεζαρία.


Στιγμιότυπο από το Προσκοπικό survivorΛίγο πριν αρχίσουν οι εκδηλώσεις της πρώτης ΚυριακήςΑπό τον ΑγιασμόΗ πύληΈνας από τους 6 σταθμούς του Λούνα ΠαρκΤο σκάκι προσέλκυσε το ενδιαφέρον  μέχρι αργά το βράδυΜπροστά από τα καπάκια, με τα μέλη του Σωματείου κινητικά Αναπήρων - Παραπληγικών Ηλείας
Κατασκηνωτική γωνιά ΕνωμοτίαςΠροβολή ταινίας από την ταινιοθήκη του Διεθνούς Φεστιβαλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και εφήβους Άλλοι ήξεραν και άλλοι έμαθαν Στρατέγκο, το δεύτερο ΣάββατοΚαι οι χειροτεχνίες κράτησαν το ενδιαφέρον μέχρι αργάΚάποιοι προτίμησαν την Προσκοπική τραπεζαρία για να δουν την ταινία!Εκατοντάδες χιλιάδες καπάκια συγκεντρώθηκαν, από μεμονωμένα άτομα, συλλόγους και σχολεία!Λυκόπουλα και δεκάδες παιδιά περίμεναν στο προσκοπικό survivor των μικρώνΟ Ραδιοερασιτεχνικός Σταθμός και δίπλα το λαπτοπ. Και JOTI ... και JOTA


Δείτε το βίντεο από το τοπικό κανάλι ΟΡΤ