Οι Έλληνες Πρόσκοποι υποστήριξαν γι' ακόμη μία χρονιά τον "Δρόμο της Εκεχειρίας"

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 24/04/2018
Κατηγορίες: Κοινωνία, Πολιτισμός


Πεντακόσιοι παλαιοί και νέοι δρομείς-αγγελιαφόροι της ειρήνης μετέφεραν το μήνυμα ότι η ολυμπιακή αξία της Εκεχειρίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ σήμερα, σε έναν δρόμο 50 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία.


Επικεφαλής του φετινού δρόμου της Εκεχειρίας ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Taekwondo Μαρία Καρπαθάκη, ενώ δρομείς είχαν έλθει στην Ηλεία από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και από το εξωτερικό (Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία), ενώ συμβολική αξία είχε η συμμετοχή στον Δρόμο της Εκεχειρίας του στελέχους της Τουρκικής Πρεσβείας Ντογκάν Πεκγκοζ.


Ο Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι η προβολή του μηνύματος της εκεχειρίας και της ειρήνης. Οι δρομείς ξεκινήσαν το πρωί της 22ηας Απριλίου από την Αρχαία Ήλιδα και αφού πέρασαν από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας κατέληξαν στην Αρχαία Ολυμπία, όπου και βραβεύτηκαν όλοι όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδρομή με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια. Ακολούθησε μία μικρή γιορτή προς τιμήν τους.


Οι Πρόσκοποι του Πύργου στήριξαν ως εθελοντές όλους τους σταθμούς βοήθειας των αθλητών που είχαν στηθεί κατά μήκος της διαδρομής.

Ο Δρόμος Εκεχειρίας 2018 διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Ηλείας, τους δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΕΟΤ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της ΕΘΝΟΑ, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» και την τεχνική υποστήριξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), θεσμικό υποστηρικτή την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.