Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στο 1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την ΕΚΕ

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 29/03/2018
Κατηγορίες: Κοινωνία


Ο Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. Χριστόφορος Μητρομάρας συμμετείχε ως ομιλητής στο 1ο Συνέδριο Ναυτεμπορικής για την ΕΚΕ, με τίτλο “Η ΕΚΕ Καταλύτης Βιώσιμης Ανάπτυξης: 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης – 17 Τομείς Αιχμής για Επιχειρήσεις και Στελέχη”, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018.


Το συνέδριο είχε τέσσερις (4) θεματικές ενότητες:

Ενότητα 1: ΕΚΕ – ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Γιατί η αγορά δεσμεύθηκε στην εφαρμογή ενός «κοινωνικού» μνημονίου;

Ενότητα 2: ΕΚΕ – ΣΤΟΧΟΙ: Η Ατζέντα 2030 και το Εθνικό Πλαίσιο εφαρμογής Πώς οι στρατηγικές ΕΚΕ δημιουργούν μια win-win σχέση με την κοινωνία;

Ενότητα 3: ΕΚΕ-ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: Δημόσιος και Iδιωτικός Τομέας

Ποιοι τομείς στην Ελλάδα της κρίσης έχουν περισσότερο ανάγκη δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας;

Ενότητα 4: ΕΚΕ-ΗΘΙΚΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Ποιοι πρωτοπορούν επενδύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη;

ROUNDUP: Οι καλές πρακτικές συναντούν τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ο Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. συμμετείχε στο Roundup, όπου 17 φορείς και εταιρίες είχαν κληθεί να παρουσιάσουν καλές πρακτικές που εφαρμόζει η κάθε μία και πως αυτές συνδέονται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο κος Μητρομάρας παρουσίασε στον Στόχο 15: Ζωή στη Στεριά τους τρόπους με τους οποίους ο Προσκοπισμός κάνει πράξη την ενσυνείδητη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος εδώ και 108 χρόνια. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι η καλλιέργεια της σχέσης με τη φύση, που αποτελεί τη βάση του παιδαγωγικού οικοδομήματος της συμπληρωματικής εξωσχολικής εκπαίδευσης που προσφέρει η Προσκοπική Κίνηση στα μέλη της, κτίζει την απαραίτητη βιωματική εμπειρία ετησίως σε περισσότερους από 13,000 νέους ανθρώπους για μια υπεύθυνα βιώσιμη στάση ζωής.