«Καλωσορίζουμε την πολυπολιτισμικότητα»

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/03/2018
Κατηγορίες: Κοινωνία


Αναρωτηθήκατε ποτέ τη διαφορά ενός Αμερικάνου με έναν Ελβετό; Τη διαφορά ενός Ινδουιστή με έναν Χριστιανό Καθολικό; Μάλλον, ναι! Σκεφτήκατε, όμως, τι πιθανά τους ενώνει και αν ποτέ θα μπορούσαν να ζήσουν μαζί στο ίδιο μέρος;
Εμείς πρόκειται να αναζητήσουμε αυτές τις ερωτήσεις και άλλες πολλές με τον έναν και μοναδικό τρόπο που οι Πρόσκοποι ξέρουν πολύ καλά να κάνουν. Μέσα από το παιχνίδι και τη μάθηση στην πράξη.

Την προσεχή Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ KA3 “Time to be WELCOME” του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι εθελοντές του προγράμματος θα πραγματοποιήσουν μια δράση με κεντρικό θέμα την πολυπολιτσμικότητα και το πως αυτή υπάρχει και επηρεάζει τη ζωή μας!
Το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Παγκρατίου, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Χαλκίδας αλλά και ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας της Οργάνωσης “the HOME Project”, όλοι μαζί θα συμμετέχουν σε παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την κατανόηση της πολυπολιτισμικότητας.
Η δράση θα λάβει χώρα στο Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ.ΒΑ και το Πάρκο «Α. Τρίτσης», όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθεί δενδοφύτευση ως προσφορά στο πάρκο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Erasmus+ “Time to be Welcome” θα βρείτε στον σύνδεσμο www.timetobewelcome.eu

* To “time to be welcome” ψάχνει εθελοντές για 2 μήνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν θέλεις να ζήσεις μια μοναδική διεθνή εμπειρία δήλωσε ενδιαφέρον ή ρώτησε επιπλέον τον Υπεύθυνο Εθελοντών, Δημήτρη Τρακανιάρη στο [email protected] .