Εκδήλωση των Ελλήνων «Φίλων του Προσκοπισμού στην Ευρώπη»

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 05/03/2018
Κατηγορίες: Κόσμος


Με την ευκαιρία του επίσημου εορτασμού της Ημέρας Σκέψης στην έδρα του ΣΕΠ, διοργανώθηκε με επιτυχία εκδήλωση του κύκλου των Ελλήνων «Φίλων του Προσκοπισμού στην Ευρώπη» με την παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Προσκοπικού Ιδρύματος κ. Henrik Söderman στη φιλόξενη αίθουσα του Ελληνικού Προσκοπικού Μουσείου. Εκτός των Ελλήνων μελών του κύκλου, στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη του ΣΕΠ, της ΓΕ, νυν και πρώην μέλη ΔΣ και Baden-Powell Fellows.

 
Ο Κύκλος των “Φίλων του Προσκοπισμού στην Ευρώπη” (https://www.facebook.com/EuropeanScoutFoundation/) με συμμετοχή άνω των 770 ενεργών ενήλικων εθελοντών από όλη την Ευρώπη, αποτελεί την πιο δημοφιλή πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Προσκοπικού Ιδρύματος με στόχο την οικονομική πρωτίστως αρωγή για την ανάπτυξη του Προσκοπισμού σε όλη την Ευρώπη – εκεί όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Ο θεσμός στηρίζει την επιτυχία του στην άμεση ανταποδοτικότητα του αποτελέσματος από την οικονομική στήριξη μικρής κλίμακας προγραμμάτων σε τοπικό επίπεδο τα οποία υλοποιούνται με τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Περιοχής.

 
Ο Κύκλος των Ελλήνων «Φίλων του Προσκοπισμού στην Ευρώπη» αποτελείται από 32 μέλη, 9 εκ των οποίων, ισόβια. Ο κ. Söderman, αφού συμμετείχε και χαιρέτισε την εκδήλωση της Ημέρας Σκέψης του ΣΕΠ, καλωσόρισε τα 2 νέα ισόβια και τα 12 νέα ετήσια μέλη. Επίσης, με την ευκαιρία της λήξης της οκταετούς θητείας του, ο κ. Κώστας Τσολακίδης παρέδωσε την ευθύνη συντονισμού του Κύκλου στην Ελλάδα στον κ. Ιωσήφ Δακορόνια-Μαρίνα.