36η Πανελλήνια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 23/10/2017
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Η 36η Πανελλήνια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Στη συνάντηση συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα από όλη την Ελλάδα.


Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η έναρξη και απονεμήθηκε το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού  στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π., κ. Ισίσδωρο Κανέτη.


Στη συνέχεια ο  γιατρός- μαιευτήρας και ιστοριοδίφης κ. Νικ. Παπαθεοδώρου έκανε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την ιστορία της Λάρισας, με  χρήση πλούσιου φωτογραφικού υλικού. Το βράδυ παρατέθηκε δείπνο, για όλους τους συμμετέχοντες, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας.


Την Κυριακή οι συμμετέχοντες συμμετείχαν στον εκκλησιασμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου και στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε αξιοθέατα στον λόφο του Φρουρίου. Η συνάντηση έληξε το μεσημέρι της Κυριακής.


Την ευθύνη οργάνωσης της συνάντησης είχε η Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος με την υποστήριξη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Λάρισας και την πολύτιμη συμβολή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.