Το Σ.Ε.Π. συμμετείχε στην Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας» των Special Olympics

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 08/03/2017

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Στις 2 Μαρτίου 2017 έλαβε χώρα στο Περιστύλιο του Ζαππείου, η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας», των XΙ Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Αυστρία, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Πρέσβεων και εκπροσώπων του πολιτιστικού, αθλητικού και κοινωνικού χώρου, καθώς και υποστηρικτών, χορηγών και φίλων των αθλητών Special Olympics.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας στο καλωσόρισμα του μεταξύ άλλων δήλωσε:«Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Special Olympics με τις προσπάθειές τους, με την αποφασιστικότητά τους και με τον ενθουσιασμό τους μας διδάσκουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι αξεπέραστο. Πως κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη. Γιατί αυτοί πιο πολύ απ’ όλους, από πολύ νωρίς, έχουν νιώσει ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται». Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Special Olympics Eυρώπης – Ευρασίας κ. David Evangelista και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Αυστρία 2017 κ. Jurgen Winter.

Το τελετουργικό της Αφής της Φλόγας, παρουσίασε ο Aλέξης Kωστάλας μαζί με την αθλήτρια των Special Olympics Ηellas Νάνσυ Διαπούλη. Πρωθιέρεια ήταν η Ηλιάνα Συμεωνίδου, αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics, η οποία παρέδωσε τη δάδα στους πρώτους Λαμπαδηδρόμους-Αθλητές των Special Olympics, Νίκο Τουλίκα από την Ελλάδα και Johannes Grander από την Αυστρία.

Αμέσως, μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, ακολούθησε Λαμπαδηδρομία, η οποία πέρασε από ιστορικά μνημεία της Αθήνας και ολοκληρώθηκε με την παράδοση της φλόγας στην κατοικία της Πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα Mag. Andrea Ikić-Böhm. Η Φλόγα συνέχισε το ταξίδι της στην Αυστρία  την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 συνοδευόμενη από τον Έλληνα Λαμπαδηδρόμο, Αστυνομικό κ. Νίκο Αγγελάκη.