Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Προσκόπων Δωδεκανήσου

Αρθρογραφος: Σακκή Εύα
Ημ/νια Έκδοσης: 26/01/2018
Κατηγορίες: Κοινωνία


Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 οι Πρόσκοποι Δωδεκανήσου πραγματοποίησαν την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης  πίτας  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου . Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε με μέλη της Προσκοπικής Κίνησης, γονείς , φίλους του Προσκοπισμού, Αρχές του τόπου και  εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.


Συγκεκριμένα τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση  ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος  κ. Χαρούλα Γιασιράνη, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι παραπάνω κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους τόνισαν την οργανωμένη παρουσία των Προσκόπων σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας, εξήραν το  έργο της Προσκοπικής Κίνησης στα Δωδεκάνησα, επεσήμαναν τη δημιουργία εθελοντικών συνειδήσεων από μικρή ηλικία στον Προσκοπισμό και αναφέρθηκαν στις επίκαιρες δράσεις προσφοράς και παρέμβασης των Προσκόπων Δωδεκανήσου.



Επίσης τίμησαν με την παρουσία της την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου, η Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Άννα Ζωάννου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς,  ο πρώην Βουλευτής κ. Βασίλειος Υψηλάντης, η κ. Δέσποινα Μουτάφη μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου, εκπρόσωπος της 95 Α.Δ.Τ.Ε., εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος  και η Πρόεδρος της ΕΥ.ΘΥ.ΤΑ. Ρόδου κ. Ελένη Καρύδη.

Συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών Παλαιών Προσκόπων της Δωδεκανήσου, που υποστηρίζουν αδιάκοπα την τοπική Προσκοπική Κίνηση.

Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Δωδεκανήσου κ. Θεοδόσιος  Κατσαμούνδης  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις προσκοπικές δραστηριότητες του έτους 2017, στις πολυήμερες δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδας  και στο κοινωνικό έργο της Προσκοπικής Κίνησης. Τέλος, ευχαρίστησε όλες τις Τοπικές Αρχές, τους φορείς, τους συλλόγους, την εφημερίδα Ροδιακή, τις ναυτιλιακές εταιρείες Dodekanisos Seaways και  Blue Star Ferries για την άψογη συνεργασία, τη στήριξη και την αναγνώριση του έργου της Προσκοπικής Κίνησης.


H Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου κ. Μίκα Μαργαρίτη-Στεργάκη με τη σειρά της ευχαρίστησε όλα τα ενήλικα στελέχη της Προσκοπικής Δωδεκανησιακής Κίνησης για τη συνεργασία, καθώς και τις επιχειρήσεις και τους φορείς που τη στηρίζουν.


Σε αναγνώριση της συνεχής αρωγής και υποστήριξης για την ανάπτυξη του Δωδεκανησιακού Προσκοπισμού απονεμήθηκε στη ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού. Το μετάλλιο παρέλαβε η Διευθύνουσα Σύμβουλος τη ςεταιρείας  κ. Ειρήνη Σπανού .


Σε αναγνώριση της  μακροχρόνιας αρωγής και υποστήριξης στην ανάπτυξη του Προσκοπισμού της Δωδεκανήσου, απονεμήθηκε στη ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού. Το μετάλλιο παρέλαβε ο κ. Γεώργιος  Μούγκρος, εκπρόσωπος της εταιρείας.


Οι δύο παραπάνω απονομές πραγματοποιήθηκαν από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και από τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Δωδεκανήσου κ. Θεοδόσιο Κατσαμούνδη.

Σε αναγνώριση της μακροχρόνιας και συνεχής υπηρεσίας στον Προσκοπισμό απονεμήθηκε στο Βαθμοφόρο Ευάγγελο Κετσέ το Μετάλλιο Ευδόκιμης Υπηρεσίας.



Το 2018 αποτελεί μια σημαντική και ιδιαίτερη χρονιά για την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου, εορτάζει  70 χρόνια συνεχούς  προσφοράς και παρουσίας από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.