35η Π.Α.Π.Ε.: Η μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα!

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 18/04/2019

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Στην όμορφη πόλη του Βόλου, από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2019, θα φιλοξενηθεί η 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.). που διοργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Π.Α.Π.Ε. είναι η ετήσια, πανελλήνια συνάντηση εφήβων Προσκόπων (Ανιχνευτών) ηλικίας 15-18 ετών, κατά την οποία συγκεντρώνονται τουλάχιστον 1.300 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα και: 
παρουσιάζουν τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από διάφορα κοινωνικο-πολιτικά θέματα – φέτος θα ασχοληθούν με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ,
καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τον φωτογραφικό φακό και την βιντεοκάμερα ως μέσο έκφρασης,
κριτικάρουν την καθημερινότητα και θέματα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον, μέσα από σκίτσα, κόμικς & γελοιογραφίες,
εξελίσσονται ως δημιουργοί γράφοντας σενάρια, τα οποία σκηνοθετούν σε ταινίες μικρού μήκους με τους ίδιους για πρωταγωνιστές,
αναπτύσσουν και παρουσιάζουν το ταλέντο τους στη μουσική και το χορό μέσα από τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς των μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων και
ανταλλάσσουν απόψεις, δημιουργούν φιλίες και μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνουν οι έννοιες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας»
και τέλος, έρχονται σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τα χαρακτηριστικά του τόπου που διοργανώνεται κάθε χρόνο η πανελλήνια αυτή δράση, και εν προκειμένω τους Βόλου!

Στην 35η Π.Α.Π.Ε. το θέμα του forum καθώς και το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών spot θα είναι η Ατζέντα 2030 με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους σχετικά με την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική διάσταση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Φέτος στην Π.Α.Π.Ε. εισάγεται για πρώτη φορά ένας νέος θεσμός! Πρόκειται για την εκδήλωση prisma, η οποία έρχεται να δώσει το βήμα σε ομιλητές που θα μοιραστούν ιδέες, βιώματα και εμπειρίες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το prisma θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαϊου στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου και πέραν των 1.300 Προσκόπων, θα παρευρεθούν και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» την Πέμπτη 2/5/2019 στις 19:00 και θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη της Προσκοπικής Κίνησης. 

Η 35η Π.Α.Π.Ε. πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και τον ΚΤΕΛ Μαγνησίας και των εταιρειών DEMO ΑΒΕΕ, ΒΙΚΟΣ, ΕΒΟΛ, Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, Μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ, Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας & Ερευνητική Παιδαγωγική Ομάδα ΣΕΙΡΙΟΣ.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Α.Π.Ε., TRT 

Επισυνάψεις

Δελτίο Τύπου ΠΑΠΕ f.doc
ΑΦΙΣΑ 35η ΠΑΠΕ.jpg
Έλληνες Πρόσκοποι ΠΑΠΕ.jpg