Πρόσκοποι και ethelon υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 28/02/2019

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε θέματα εθελοντισμού, προχώρησαν οι Έλληνες Πρόσκοποι και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ethelon, την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί επιστέγασμα της στενής πολυετούς συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες Πρόσκοποι με την Ethelon. Η συνεργασία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
αλληλοϋποστήριξη σε κοινωνικές δράσεις (π.χ. ευαισθητοποίησης νέων σε θέματα εθελοντισμού, πολιτικής προστασίας, πολιτιστικής κληρονομιάς, προστασίας περιβάλλοντος), 
συνέργειες για την προβολή και διάδοση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην ευρύτερη κοινωνία 
υποστήριξη των ενεργειών που διοργανώνει ο κάθε φορέας
ανταλλαγή γνώσεων πάνω σε θέματα εθελοντισμού

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) κ. Ισίδωρος Κανέτης και ο Συνιδρυτής & Γενικός Διευθυντής της ethelon κ. Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, παρουσία του Γενικού Εφόρου του ΣΕΠ, κ. Χριστόφορου Μητρομάρα και του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων του ΣΕΠ, κ. Κωνσταντίνου Εφραιμίδη.

Ο Πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κ. Ισίδωρος Κανέτης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράφουμε μνημόνιο συνεργασίας με την ethelon έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε από ένα μέλος της Προσκοπικής Κίνησης με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Κοινή μας προσπάθεια μεταξύ άλλων, είναι η διάδοση του εθελοντισμού αλλά και ο ορισμός θεσμικού πλαισίου για τις εθελοντικές οργανώσεις»

Με τη σειρά του, ο Συνιδρυτής & Γενικός Διευθυντής της ethelon, κ. Κωσταπάνος Μηλιαρέσης τόνισε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η συνεργασία αυτή. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί τον ιστορικότερο φορέα εθελοντισμού στην Ελλάδα,  και είμαστε σίγουροι ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας και πραγματοποιώντας κοινές δράσεις, θα μπορέσουμε ενισχύσουμε περαιτέρω  την εδραίωση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και κυρίαρχης αξίας στην κοινωνία, δίνοντας την δυνατότητα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε εθελοντικές δράσεις ώστε να προσφέρουν στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο τους».


Επισυνάψεις

ethelon.jpg
ΔΤ_Ελληνες Πρόσκοποι_Μνημόνιο Συνεργασίας με Ethelon.doc
Σύμφωνο συνεργασίας Ethelon Πρόσκοποι.jpg