Το ντοκιμαντέρ των Προσκόπων Αλοννήσου "Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου - ο Φυσικός Πλούτος μέσα στον Γαλαξία του Αιγαίου"

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 17/04/2024
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Πολιτισμός, Περιβάλλον



Το ντοκιμαντέρ των Προσκόπων Αλοννήσου "Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου - ο Φυσικός Πλούτος μέσα στον Γαλαξία του Αιγαίου" προβλήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Our Ocean Conference και του Our Ocean Film Festival

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά την ανεκτίμητη οικολογική αξία του θαλασσίου πάρκου Αλοννήσου, τις δράσεις για την προστασία του και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, μέσα από τη ματιά των Ανιχνευτών της Αλοννήσου και είναι μια παραγωγή του Thalassa Foundation.

Το "Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου - ο Φυσικός Πλούτος μέσα στον Γαλαξία του Αιγαίου" ταξίδεψε τους θεατές στα σμαραγδένια νερά της Αλοννήσου, παρουσίασε τους ανθρώπους, τη φύση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. 
Οι Ανιχνευτές από την Κοινότητα της Αλοννήσου που πραγματοποίησαν την έρευνα, μοιράστηκαν την εμπειρία τους και τις γνώσεις του με το κοινό που παρευρέθηκε στην προβολή.

Το ντοκιμαντέρ είχε συμμετάσχει στο φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων στο online edition, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο και τώρα στο Our Ocean Film Festival, έχει υπάρξει και φιναλίστ στο φεστιβάλ της Επιδαύρου και βρίσκεται στην τελική ευθεία για να προβληθεί στο Nature without borders.