Πρόσκοποι: Πάντα Ασφαλείς!

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 28/03/2024
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Ο Προσκοπισμός συμβάλλει στην πνευματική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των νέων και στην καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων. Σε κάθε του πτυχή, προτεραιότητα δίνεται στην ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών που συμμετέχουν στο Προσκοπικό πρόγραμμα. 

Οι Πρόσκοποι κατανοούν ότι οι νέοι χρειάζονται ένα περιβάλλον το οποίο να τους προσφέρει ασφάλεια, ισοτιμία και προστασία, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν πλήρως και να ανακαλύψουν τη δυναμική τους.

Ο Προσκοπισμός, με την πολύχρονη εμπειρία του, έχει αναπτύξει εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις για την Ασφάλεια και την Προστασία των Μελών του. καθώς και αυστηρά πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των Προσκοπικών δραστηριοτήτων, από τις εκδρομές στη φύση μέχρι τις καλοκαιρινές δράσεις και εκδηλώσεις. 

Κάθε πτυχή της Προσκοπικής δραστηριότητας είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την ασφάλεια και την ευημερία των συμμετεχόντων.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων επενδύει στην εκπαίδευση ανήλικων και ενήλικων μελών για την αντιμετώπιση κινδύνων και την ανάπτυξη της αυτοπροστασίας. 
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που ενισχύουν τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση των νέων. σε πιθανές κρίσιμες καταστάσεις.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων δημιούργησε τη σειρά «Μείνε Ασφαλής», ένα σύνολο από οδηγούς για τα ανήλικα Μέλη μας, οι οποίοι περιέχουν πληροφορίες δοσμένες με εύληπτο τρόπο, σχετικά με το πώς τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο, παρέχοντας όλες τις κατάλληλες για την ηλικία τους πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται, προκειμένου να μπορούν να αναφέρουν οτιδήποτε τα κάνει να αισθάνονται ανήσυχα ή φοβισμένα.

             

Ο Προσκοπισμός με σταθερή δέσμευση στην ασφάλεια και την ευημερία, συνεχίζει να εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους νέους.


Οι οδηγοί της σειράς «Μείνε Ασφαλής» είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π. και μπορείτε να τους κατεβάσετε από τους πιο κάτω συνδέσμους: