Συναντήσεις ομάδας εργασίας του Σ.Ε.Π., με στελέχη των Scouting Ireland και Scouts UK, με θέμα το Προσκοπικό πρόγραμμα

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 01/01/2024
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Στο διάστημα από 2 έως και 7 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και συναντήσεις ομάδας εργασίας Ενηλίκων Στελεχών του Σ.Ε.Π. με Στελέχη των Προσκοπικών Οργανισμών (NSOs) της Ιρλανδίας (Scouting Ireland) και του Ηνωμένου Βασιλείου (Scouts UK). 


Οι δύο NSOs έχουν υλοποιήσει επιτυχημένες διαδικασίες αναθεώρησης του Προσκοπικού Προγράμματος με εμφανές αναπτυξιακό αποτύπωμα, έχουν ευπρόσιτο υποστηρικτικό υλικό και συμφώνησαν στην πρωτοβουλία να μοιραστούν καλές πρακτικές με το Σ.Ε.Π., θεμελιώνοντας μια σχέση συνεργασίας, με προοπτική συνέχειας. 
Η ατζέντα των συναντήσεων περιλάμβανε:
-          τη φιλοσοφία του Προσκοπικού προγράμματος
-          το Πρόγραμμα Προόδου και τις Αναγνωρίσεις 
-          την Τεκμηρίωση και το Υποστηρικτικό Υλικό για παιδιά και Ενήλικα Στελέχη
-          την Ηλικιακή Κατανομή των Τμημάτων και τις Μεταβάσεις
-          τις Δομές των Δράσεων
-          τις Πολιτικές για την Ανάπτυξη
-          τις Πολιτικές για τους Νέους
-          τις Πολιτικές για τους Ενήλικες 
Στην αποστολή μετείχαν οι Κωνσταντίνος Βεργίτσης, Αν. Γενικός Έφορος Σ.Ε.Π., Παντελής Προμπονάς, Μέλος Δ.Σ. / Σ.Ε.Π., Νεκτάριος Τσεσμελόπουλος, Έφορος Εφαρμογής και Συντονισμού Προσκοπικού Προγράμματος Γ.Ε., Λένα Αποστόλου, Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε., Τάσος Τσιμπλάκη, Έφορος Κλάδου Προσκόπων Γ.Ε. και Βάσω Κολοκούρη, Α.Σ. 1ου Σ.Π. Χαλκίδας
Στην συνάντηση με τα στελέχη των Scouts UK συμμετείχαν ακόμα οι Γιώργος Χουρδάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. / Σ.Ε.Π. και Σωτήρης Μαρούδας, Έφορος Ανάπτυξης Γ.Ε. / Σ.Ε.Π.
Οι επισκέψεις οργανώθηκαν από την Ομάδα της Αναθεώρησης του Προσκοπικού προγράμματος και την Εφορία Διεθνών Σχέσεων της Γ.Ε. Τα έξοδα καλύφθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από το πρόγραμμα Messengers of Peace και από τη συμμετοχή των μελών της αποστολής.
Η συνεργασία με τα στελέχη των δύο NSOs ήταν εξαιρετική και η ανταπόκρισή τους λεπτομερής και κατατοπιστική, σε ότι τους ζητήσαμε. Οι γνώσεις και οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν θα αξιοποιηθούν για τη συνέχεια της διαδικασίας.