Μια Καλή Πράξη για τους Συνάνθρωπους μας στην "Μεριμνά"!

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 21/12/2023
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ενήλικα στελέχη των Προσκόπων της Δυτικής Πελοποννήσου  βρέθηκαν στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», στην Πάτρα, σε έναν πολύ οικείο και φιλόξενο χώρο, καθώς ο συγκεκριμένος επί πολλά χρόνια, παραχωρείται για την διεξαγωγή Προσκοπικών  Εκπαιδεύσεων.


Τα ενήλικα στελέχη μας βρέθηκαν εκεί, με σκοπό να περάσουν κάποιες ώρες κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αγάπη, φροντίδα και ένα μεγάλο χαμόγελο. Μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού, οι συνάνθρωποι μας που φιλοξενούνται στην «ΜΕΡΙΜΝΑ» ένιωσαν ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην μικρή τους  κοινωνία, εκτός από τους οικείους και τους παιδαγωγούς τους, που ενδιαφέρονται και νοιάζονται γι αυτούς. Έπαιξαν, γέλασαν, έκαναν νέους φίλους, είδαν και άλλους ανθρώπους εκτός από εκείνους που είναι κοντά τους, στην καθημερινότητά τους, γνώρισαν τους «…κυρίους Προσκόπους», όπως τόσο γλυκά και ευγενικά μας αποκαλούσαν. 





Σημαντική ήταν η αλληλεπίδραση που υπήρξε, από τα πρώτα κιόλας λεπτά, μεταξύ των Προσκόπων και των πολύ ιδιαίτερων αυτών ατόμων, η οποία βοήθησε πολύ να κυλήσει κατά τον καλύτερο τρόποι η μοναδική αυτή δράση.
Αμέσως μετά, τα ενήλικα στελέχη των Προσκόπων της Δυτικής Πελοποννήσου προσέφεραν τρόφιμα στη «ΜΕΡΙΜΝΑ», τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από τα Συστήματα της Πάτρας και του Ρίου και δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία που γέμισε ευτυχία και μοναδικά αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς τις καρδιές των μοναδικών» αυτών ατόμων, του εξειδικευμένου προσωπικού του Κέντρου αλλά και των Ενηλίκων Στελεχών μας!

Καλές Γιορτές με πολύ αγάπη, υγεία και ειρήνη σε όλο τον πλανήτη!