πδ*23

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 02/11/2023
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Το «πδ*23», για πρώτη φορά στην ιστορία του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, επιχείρησε ένα συναρπαστικό οδικό ταξίδι στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Η Πανελλήνια δράση πραγματοποιθήκε 26-29 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και τη Βουλγαρία, Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση, σε συνεργασία με επαγγελματίες ξεναγούς της Dot2Dot!
Η δράση συνεχίστηκε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια όπου οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της πόλης αλλά και γνώρισαν την ιστορία της!
Επόμενη στάση η περιοχή Karlukovo, το ιδιαίτερο σπήλαιο της Prohodna και στη συνέχεια το μονοπάτι μέχρι το σκαρφαλωμένο σε απότομα βράχια μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας μέσα από μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή μέσα στη φύση!

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και τελευταία μέρα του πδ*23 με δράση Κοινωνικής Παρέμβασης στο Φιλοζωικό Σωματείο Πανοράματος, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σπουδαίο έργο του και να προσφέρουν στα ζώα που φιλοξενούνται εκεί εθελοντική υπηρεσία, φροντίδα, φαγητό και πολλά χάδια!

Οι τέσσερεις αυτές μέρες αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο το τρίπτυχο του Κλάδου, Χαρά, Εξέλιξη και Παρέμβαση!
Η επιθυμία για διεθνείς αναζητήσεις εκτός των Ελληνικών Συνόρων δικαίωσε τους συμμετέχοντες, που απόκτησαν εμπειρίες και βιώματα που αρμόζουν σε έναν ενεργό πολίτη του κόσμου!