ο 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου δίπλα στις ανάγκες των νέων στα ακριτικά νησιά

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 06/11/2023
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου πραγματοποίησε Δράση Κοινωνικής Προσφοράς στην ακριτική Δονούσα. Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, βαθμοφόροι και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης έφτασαν στη Δονούσα, στις 26 Οκτωβρίου 2023, με σκοπό να καλύψουν ελλείψεις και να διαδώσουν την Προσκοπική ιδέα, της εθελοντικής προσφοράς και της ευαισθητοποίησης για τους νέους που ζουν μακριά από τις μεγάλες πόλεις.

Το 3ο Σύστημα παρέλασε την 28η Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή της προσκοπικής μπάντας, που έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στην παρέλαση.
Ακολούθησαν οι 21 μαθητές του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και οι Πρόσκοποι και Ανιχνευτές του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, οι οποίοι συγκίνησαν τους κατοίκους του νησιού. 
Η παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα σχολεία της Δονούσας αλλά και στο κοινοτικό ιατρείο, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, στο πνευματικό κέντρο του νησιού, όπου παρουσιάστηκε η ιστορία του Ελληνικού Προσκοπισμού και έγινε ιστορική αναδρομή μέσω φωτογραφικής έκθεσης.

Η δράση ολοκληρώθηκε με μια παράσταση θεάτρου σκιών και παιχνίδια με τη συμμετοχή όλων των παιδιών του νησιού τα οποία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά την εμπειρία του προσκοπικού παιχνιδιού.