Το Προσκοπικό παιχνίδι παίζεται ξανά στο Κιάτο !

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 14/07/2023
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Από τον Μάρτιο του 2023, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σικυωνίας λειτουργεί και πάλι στο Κιάτο! 

Παλιοί Πρόσκοποι, αλλά και αρκετοί νέοι φίλοι, «Πρόσκοποι στην καρδιά», δημιούργησαν μία ωραία και δυνατή παρέα, χάρη στην οποία το Προσκοπικό παιχνίδι ξεκίνησε ξανά στο Κιάτο.  
Με πολύ μεράκι, όρεξη και αγάπη, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Σικυωνίων και της τοπικής κοινωνίας, η οποία από την πρώτη μέρα έχει αγκαλιάσει και στηρίζει το Σύστημα και με την υποστήριξη των υπερκείμενων Προσκοπικών Κλιμακίων, οι Ναυτοπρόσκοποι του Κιάτου προχωρούν με βήματα σταθερά. 


Στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σικυωνίας λειτουργούν και τα τέσσερα Τμήματα, με τακτικές δράσεις στην εστία, πολυήμερες εκδρομές για την Ομάδα και την Κοινότητα και ημερήσιες για την Αγέλη. 



Το Σύστημα συμμετέχει σε δράσεις μαζί με την τοπική κοινωνία (καθαρισμός παραλίας Κιάτου, συμμετοχή σε σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, συμμετοχή του Προσκοπικού Δικτύου στον Δρόμο Αξιών), καθώς επίσης πραγματοποίησε μία σημαντική «ανοιχτή δράση» στο Κιάτο, με τίτλο «Πρόσκοποι Μικρασίας. Θυσίας Μνήμη 1919-1922». 
Η εστία του Συστήματος βρίσκεται στο Άλσος Μαγούλας, κοντά στο κέντρο της πόλης και απέχει 100 μέτρα από την παραλία. Δύο ξύλινοι οικίσκοι, ένας για την Ομάδα και ένας για Αγέλη και Κοινότητα, αγκαλιάζονται από τα δέντρα, κάτω από τη σκιά των οποίων το Προσκοπικό παιχνίδι παίζεται στο Κιάτο. 
Η Ναυτοπροσκοπική Λέμβος του Συστήματος βρίσκεται υπό ανακατασκευή και συντήρηση, με στόχο σύντομα το 1ο Σύστημα Σικυωνίας να μπορεί να δραστηριοποιηθεί ενεργά και στο Ναυτοπροσκοπικό στοιχείο, με εκπαιδεύσεις, δράσεις και συνεργασίες.  
Η Αγέλη είναι η ζωή μας, το δάσος η ψυχή μας 
Με Βοριά και με Νοτιά καλπάζουμε στα κύματα μακριά 
Ανιχνεύοντας παρόν και μέλλον,  ζούμε Προσκοπικά 
Πάντα και παντού Πιστοί 
Όλοι μαζί οι Σικυώνιοι γροθιά σφιχτή.