Spetses Classic Yacht Regatta με την συμμετοχή 10 Προσκοπικών Σκαφών

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 29/06/2023
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Πολιτισμός, Περιβάλλον


Tο τριήμερο 22-25 Ιουνίου το νησί των Σπετσών κατακλείστηκε από τους φίλους της ιστιοπλοΐας, προκειμένου που συμμετείχαν στον 11ο Διεθνή Αγώνα Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών, το Spetses Classic Yacht Regatta 2023 (SCYR), με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

120 Πρόσκοποι, ενήλικοι εθελοντές, αποτέλεσαν τα πληρώματα των 10 λέμβων που έλαβαν μέρος στους αγώνες, αναδεικνύοντας το μεράκι και τη ναυτοσύνη των Προσκόπων, βιώνοντας μια αξέχαστη Προσκοπική εμπειρία. 

Παράλληλα, στην πλατεία Ποσειδωνίου, οι Πρόσκοποι ενημέρωσαν, με παιχνίδια και «μίνι» εργαστήρια, για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά και τους τρόπους αντιμετώπισης της, με ενέργειες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. 

Σημειώνεται ότι οι προσκοπικές λέμβοι που συμμετέχουν στο SCYR είναι δεκάκωπες παραδοσιακές φαλαινίδες και έχουν ιστοφορία (λατίνι) καθώς και σκάφη τύπου Lelievlet. Επιπλέον, έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως «Παραδοσιακά Σκάφη».