7η Ανακάλυψη του προγράμματος Πρόσκοπος του Κόσμου

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 30/03/2023
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Στις 24, 25 και 26/ Μαρτίου,  31 επίδοξοι υποψήφιοι Πρόσκοποι του Κόσμου συγκεντρώθηκαν στη φιλόξενη Βάση Ν/Π Θεσσαλονίκης "Νικόλαος Πρίντζιος" για να προσεγγίσουν το θέμα της ειρήνης και της επίλυσης των συγκρούσεων!

Γνώρισαν και μίλησαν με εκπροσώπους των οργανώσεων ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ΜΕΤΑδραση (Δράση για τη Μετανάστευση & την Ανάπτυξη) και εμπνεύστηκαν από το έργο τους.

Επισκέφθηκαν, γέλασαν και έπαιξαν με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο και αποτελούν θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης.


Περιηγήθηκαν μεταξύ των τεκμηρίων και των κειμηλίων του Εβραϊκού Μουσείου και έμαθαν για την ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και του Ολοκαυτώματος.



Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν και μια διασκεδαστική ξενάγηση από την Άνω Πόλη μέχρι τον Λευκό Πύργο, μια παρουσίαση για τη διαχείριση του χρόνου και την οργάνωση μιας εθελοντικής υπηρεσίας και τέλος, …μια προσομοίωση ενός διαπλανητικού συμβουλίου που συγκλήθηκε για να επιλύσει τις διαφορές μεταξύ των πλανητών κατά τη διεκδίκηση πρώτων υλών και πολύτιμων λίθων.



Η 7η Ανακάλυψη του προγράμματος Πρόσκοπος του Κόσμου ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων σχετικά με τις εθελοντικές υπηρεσίες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν, σε μια διαδικτυακή συνάντηση. 

Ελπίζουμε όλες οι ιδέες και τα σχέδια τους να πραγματοποιηθούν και να βάλουν όλοι ένα λιθαράκι στην αέναη προσπάθεια για έναν κόσμο πιο ειρηνικό και συμπονετικό!