Ένα Μηνιαίο Θέμα λίγο διαφορετικό…

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 08/12/2022
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


 

Ένα μηνιαίο λίγο διαφορετικό…

Αυτός ο μήνας είχε θέμα τη μουσική.

Όχι απλά τα παιδιά να ακούσουν μουσική, αλλά να μπουν στη διαδικασία να την νιώσουν οικεία. Δική τους! 

Ξεκινώντας με την παραδοχή πως τα παιδιά καλό θα ήταν, τουλάχιστον να ξέρουν πως ακουγόταν οι Led Zeppelin, ο John Coltrane, ο Johnny Cash, ο Elvis… 

Ο κύκλος Αγέλης, μας «έδωσε» αρκετά ερεθίσματα στο να καταλάβουμε το γεγονός του ότι τα παιδιά ζητούσαν μουσική, χορό, λάμψη, ίσως επηρεασμένα από τα talent Show που προβάλλονται στην Ελληνική τηλεόραση.

Είπαμε λοιπόν, να κάνουμε τα Λυκόπουλά μας για άλλη μία φορά πρωταγωνιστές της φαντασίας τους.

Πρακτικά η διακόσμηση για το μηνιαίο θέμα ήταν να μετατρέψουμε τον χώρο της αγέλης ένα στούντιο παραγωγής, εξού και οι χρυσοί δίσκοι, τα ηχεία, η κονσόλες και τα μικρόφωνα, και μέσω του μύθου να βοηθήσουμε τον Roy να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει ροκ σταρ (και να γίνουμε και εμείς παρέα).


Οι δράσεις αυτού του μηνιαίου είχαν εναλλαγές, αλλά ως γνωστόν μέσα σε 4 μόλις συγκεντρώσεις δεν προλαβαίνεις να χωρέσεις τόσα χρόνια μουσικής ιστορίας.

Έπρεπε όμως οι «λύκοι» μας να τραγουδήσουν. 

Έτσι ο κύριος σκοπός των Λυκόπουλων ήταν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού «Η ΒΟΥΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ» με ένα τραγούδι που τους δόθηκε να προετοιμάσουν σε ζευγάρια.

Το κάθε λυκόπουλο ξεχωριστά μπήκε στη διαδικασία να «κάνει δικό του» το κομμάτι που του δόθηκε προφανώς χωρίς αυστηρή κρίση στο μελωδικό κομμάτι και, παραδόξως, με μεγάλη επιτυχία στο ρυθμικό.

Η απογείωση του μηνιαίου ήταν στην τελευταία δράση όπου έγινε και ο διαγωνισμός ως επιστέγασμα μετά τα «μαθήματα» μουσικής ιστορίας που έλαβαν με βιωματικό τρόπο, από τους "ίδιους" τους καλλιτέχνες (Elvis Presley, Freddie Mercury, Axl Rose, David Bowie κλπ)


 

Όπως προαναφέρθηκε, υιοθετήθηκαν πολλά στοιχεία από τα επίκαιρα talent Show της τηλεόρασης και προκαλέσαμε τα Λυκόπουλα στο να υποστηρίξουν, όχι μόνο με τη φωνή τους αλλά και με την σκηνική παρουσία τους το τραγούδι που θα μας παρουσίαζαν.

Ήρθαν λυκόπουλα ντυμένα με τζιν τζάκετ, δερμάτινα μπρασελέ, γυαλιά ηλίου, ροζ ακουστικά (ναι, 2 κορίτσια αποφάσισαν να γίνουν αστέρια της Pop,γιατί όχι;)


 

Είδαμε Λυκόπουλα ως Elvis, Billy Idol,Freddie Mercury, να επιδίδονται σε χαρακτηριστικές χορευτικές φιγούρες, να παίζουν με πάθος solo με air guitar και να κάνουν High Five ως άλλοι νέοι Rock Star με τα «μέλη» του group τους αλλά και με τα μέλη των άλλων υποτιθέμενων group. Ακόμα και κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των νικητών, οι «ηττημένοι» αντί για γκρίνια, έδειξαν ενθουσιασμό και ζητωκραύγαζαν τα ονόματα των νικητών. 

Στο τέλος της δράσης το κάθε λυκόπουλο πήρε από 1 cd με 20 τραγούδια-hit διαφόρων ειδών. Τελικά αυτός ο μήνας είχε θέμα τη μουσική, αλλά έδεσε τα παιδιά μεταξύ τους και την Αγέλη περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε. Μπορεί σε ένα χρόνο να μη θυμούνται τον Roy ή τον κύριο Moon (Οι πρωταγωνιστές του μηνιαίου), έτσι κ αλλιώς δεν έχει σημασία αυτό, σημασία έχει ότι θα  θυμούνται πως τελικά έγιναν και εκείνα ροκ σταρ για ένα απόγευμα.

Και αν έστω και 5 από αυτά τα παιδιά άκουσαν Miles Davis ή Journey ή Led Zeppelin και τελικά τους άρεσαν, ίσως… ίσως τελικά ο στόχος να επετεύχθη.

Ένα ακόμα μηνιαίο θέμα ολοκληρώθηκε στην Αγέλη του 3ου Συστήματος Προσκόπων Υμηττού.

Πάντα Πρόθυμοι :-)