1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Άγριας Ζωής

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 01/11/2022
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Περιβάλλον


Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή 75 Εθελοντών Διασωστών Άγριας Ζωής, μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ολοκληρώθηκε η 1ηΠανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Άγριας Ζωής.

Η Συνάντηση έγινε στην Βέροια, από Παρασκευή 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας.

Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές Πρόσκοποι - Διασώστες Άγριας Ζωής, συγκεντρώθηκαν από πολλά μέρη της χώρας (28 πόλεις) με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, την εκπαίδευση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής. Το πρόγραμμα περιελάβανε μεταξύ άλλων εκπαιδευτική επίσκεψη και προσφορά εθελοντικής εργασίας στην ΜΚΟ Δράση για την Άγρια Ζωή στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Επίσης υλοποιήθηκαν εργαστήρια βιωματικών τεχνικών και δεξιοτήτων.

Η Συνάντηση ήταν ενταγμένη στην «Οικονομική Υποστήριξη Εξωστρεφών Δράσεων 2022» του Χ.Π. Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2022που υλοποιεί το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Δήμος Βέροιας, η Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και το 3οΣύστημα Βέροιας πρόσφεραν απλόχερα την Βεροιώτικη φιλοξενία και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης ΠΟΔΑΖ.

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής συνιστά μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την δημιουργία Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντών Διασωστών Άγριας Ζωής (wildlife) συνεπίκουρο των φορέων Διάσωσης και Περίθαλψης στην χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίας μπορείτε να βρείτε εδώ: www.wildliferescuescout.gr