Προσκοπικό τριήμερο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαικών συνεργασιών

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 04/10/2022
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Tο τριήμερο που μας πέρασε ήταν έντονα Προσκοπικό με πολλές πινελιές από διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες Ευρωπαϊκής εμβέλειας!

Υποδεχτήκαμε στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του Σ.Ε.Π.,  εκπροσώπους από το Ευρωπαϊκό Γραφείο του WOSM, τον Tilemachos Boni και την Snežana Janković, οι οποίοι έφθασαν στην Αθήνα με σκοπό την παρακολούθηση (monitoring) της πορείας και των αποτελεσμάτων των ενεργειών του ΣΕΠ μετά τη λήψη της χρηματοδότησης επανόδου στης δράσεις μέσω του Re-Energising Scouting Fund MoP (Ανακοίνωση 105/2021). Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε όλες τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο για την υποστήριξη του Προσκοπικού Προγράμματος, για την ενίσχυση της εκπαίδευσης σε σχέση με τη φύση, για την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις με στόχο την επάνοδο στις δράσεις.


 Παράλληλα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την Eva Rama, τον Kastriot, την Matilda και τον Marin, από την υπό επανασύσταση εθνική προσκοπική οργάνωση στην γειτονική Αλβανία, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του ΣΕΠ, σε θέματα που αφορούν στην διοικητική δομή του Σ.Ε.Π., τον τρόπο – μοντέλο εκπαίδευσης με το οποίο εκπαιδεύονται τα ενήλικα στελέχη μας, αλλά και το να επισκεφθούν Προσκοπικά Κέντρα και προσκοπικά συστήματα, να ζήσουν στιγμές από συγκεντρώσεις προσκοπικών τμημάτων (από Κηφισιά μέχρι Φάληρο!) και να συζητήσουν με ενήλικα στελέχη μας τρόπους και μεθόδους υλοποίησης του προσκοπικού προγράμματος. Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσαν όλοι τους ενθουσιασμένοι, ευγνώμονες και με διάθεση να μεταφέρουν στη χώρα τους εντυπώσεις και τεχνογνωσία. Η υπόσχεση από εμάς, ήταν πως θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί.

 Ήταν σίγουρα ένα γεμάτο τριήμερο με έντονη δραστηριότητα, το οποίο επιβεβαίωσε ότι το ΣΕΠ είναι μια αξιόπιστη εθνική προσκοπική οργάνωση με ιστορία, συνέπεια και έργο!