Ιστορίες Ζωής - Στόχοι Αλλαγής | PRISMA 2022

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 27/04/2022
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Μετά από δύο χρόνια το prisma βρίσκεται εδώ δια ζώσης για χαρίσει εμπειρίες, να δώσει ιδέες, να προβληματίσει και να ανοίξει νέους ορίζοντες!

Άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν απλόχερα την γνώση και τις εμπειρίες τους και που θέλουν να μιλήσουν και να αναδείξουν το έργο τους θα συναντηθούν την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στις 18:00 στα Παπαστράτεια Σχολεία του Αγρινίου. Το prisma, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των Ελλήνων Προσκόπων, θα φιλοξενήσει 5 ενδιαφέροντες ομιλητές, οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους με τους εφήβους Προσκόπους, αλλά και τους νέους της πόλης του Αγρινίου. Άτομα που μέσα από το προσωπικό τους έργο έχουν συμβάλλει έμπρακτα στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου πιο εξελιγμένο με νέες νοοτροπίες, ιδέες και πρακτικές.

Η εκδήλωση prisma είναι ανοικτή σε όλους τους νέους του Αγρινίου και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Πρότυπο Γ.Ε.Λ. Πάτρας, Όμιλος Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας
Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια· το παιχνίδι είναι ανάγκη. Με αυτήν ως βασική ιδέα στο μυαλό η ομάδα του Ομίλου Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, «Παίζω Άρα Ύπάρχω - Ludo Ergo Sum», του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Πατρών, ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό επιτραπέζιων παιχνιδιών για άτομα με προβλήματα όρασης. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ελληνική γραφή Braille, ενώ πλέον αξιοποιούν την τρισδιάστατη εκτύπωση και τον προγραμματισμό για να δημιουργήσουν υβριδικές εκδοχές τους που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με απόλυτη αυτονομία από άτομα με προβλήματα όρασης. Φιλοδοξία τους είναι να φτιάχνουν, χρονιά με τη χρονιά, νέα πρωτότυπα αλλά και όσο γίνεται περισσότερα αντίτυπα αυτών έτσι ώστε να τα δωρίζουν σε σχολεία και οικογένειες που φιλοξενούν άτομα με προβλήματα όρασης. 



Χρήστος Αλεφάντης, ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»
Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου στα μέσα της δεκαετίας του ’50 είχαν μεταναστεύσει οι, εκ Πελοποννήσου ορμώμενοι, γονείς του. Δημοσιογράφος με περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρία στην Ελλάδα και την Αυστραλία. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του ελληνικού περιοδικού δρόμου «Σχεδία», το οποίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2013. Νωρίτερα, το 2006, ξεκίνησε σε εθελοντική βάση την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» στην Ελλάδα, ενσωματώνοντας την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων, μέσα από την οποία αξιοποιείται ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο.



Παναγιώτα Σαχαρίδη MSc Κοινωνική Λειτουργός
Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Το 2009 αποφοίτησε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία (Κοιν. Λειτουργός). Το 2014 απέκτησε το Higher National Diploma στη Συμβουλευτική Ψυχολογία σε ιδιωτικό κολλέγιο της Θεσσαλονίκης. Από το 2019-2021 εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα «Dance Disability», Χορός-Αναπηρία για όλα τα είδη αναπηρίας συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής υγείας. Το Φεβρουάριο του 2021 απέκτησε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα με θέμα την Κλινική Ψυχική Υγεία από την Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. Είναι Δασκάλα χορού σε παιδιά, ενήλικες, ΑΜεΑ. Το 2011 εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός σε οικοτροφείο με σχιζοφρενείς ασθενείς. Το 2014 εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" του Δήμου Ορμύλιας Χαλκιδικής. Από το 2021 εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός στον Αναπτυξιακό Οργανισμό "Ανατολική Α.Ε." στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς εταίρους του προγράμματος React. Παράλληλα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης στο οποίο πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες καθώς και συμβουλευτική μέσω χορού και κίνησης. Τέλος, διδάσκει χορό στον Αθλητικό Σύλλογο Σιθωνίας Ορμύλιας . 



Ισιδώρα Καραδημητρίου, Βusiness & Mind Trainer, Motivational speaker και NLP Coach
Η Iσιδώρα Καραδημητρίου είναι διεθνούς φήμης Inspirational Speaker, Neuro - Sales Mentor & Νeuromarketing expert, καθώς κι  εκπαιδεύτρια Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού και συνεργάζεται με μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες.  Είναι επισκέπτρια καθηγήτρια σε διεθνή Πανεπιστήμια, έχει εκπαιδεύσει κι απεθυνθεί σε πάνω απο 250.000 στελέχη των ισχυρότερων εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Με τη δημιουργία της Re:Fame εισήγαγε στον χώρο της εκπαίδευσης μια φρέσκια και δυναμική πρόταση, βασισμένη στην επιστράτευση πρωτοποριακών, εκπαιδευτικών "εργαλείων" που αποκαλύπτουν τον πυρήνα  των δυνατοτήτων του κάθε ατόμου, έχοντας σαν σύμμαχο την δύναμη του εγκεφάλου.        
H εξειδίκευση της στην τέχνη των πωλήσεων μέσω των Νευροεπιστημών, αλλά και το πάθος και η αποτελεσματικότητα της, την καθιστούν  περιζήτητη συνεργάτιδα σε ηγέτιδες εταιρείες παγκοσμίως, καθώς και πολύτιμη μέντορα στον επιχειρηματικό κόσμο.
Έχει συνεργαστεί με πάνω απο 300 επιχειρήσεις και οργανισμούς. Έχει εκπαιδεύσει πάνω απο 250.000 ανθρώπους κι έχει παρουσιάσει πάνω απο 500 σεμινάρια και ομιλίες.
Τις γνώσεις και  την εμπειρία της μεταλαμπαδεύει  όχι μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά και σε ευπαθείς ομάδες, τις οποίες υποστηρίζει ώστε να επανενταχθούν στο επαγγελματικό περιβάλλον.
Είναι κάτοχος MBA και αυτή την εποχή εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Νeuromarketing. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Κινέζικα.



Ελένη Καββαθά, Διεθνολόγος
Η Ελένη Καββαθά είναι Διεθνολόγος, ειδικευμένη στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και την Αειφόρο Ανάπτυξη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Έχει εκπαιδευτεί στη Διακυβέρνηση Αυτοχθόνων Κοινοτήτων στον Αρκτική Κύκλο στο UiT το Αρκτικό Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας και είναι κάτοχος του βραβείου Κοινού για το σχεδιασμό ενός συστήματος αποχέτευσης ομβρίων υδάτων για προσφυγικούς καταυλισμούς του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα στην Κλιματική Αλλαγή και τις Προκλήσεις που σχετίζονται με αυτή» από τον διεθνή οργανισμό Climate-Kic. Εργάζεται ως ερευνήτρια για το CReSPo (Κέντρο Έρευνας Πολιτικής Επιστήμης και Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών) του πανεπιστημίου Saint Louis Bruxelles, και διδάσκει θεματικές ενότητες στο ειδικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικών Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί έρευνα για λογαριασμό οργανισμών και κέντρων έρευνας που αφορά στη Δημοκρατική Δυναμική στις Εξωτερικές Σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Υψηλό Βορρά, στους μη κρατικούς φορείς στην Αρκτική, στις Οργανώσεις Ιθαγενών Λαών, στις αρκτικές κοινότητες, στην Αρκτική Διακυβέρνηση και στο Αρκτικό Συμβούλιο. Η τρέχουσα έρευνά της για λογαριασμό του Κοινοβουλίου των Σάμι, επικεντρώνεται σε Κοινότητες αυτοχθόνων στον Αρκτικό Κύκλο και διεξάγεται σε συνεργασία με κοινότητες Σάμι στη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τη Σουηδία αλλά και Κοινότητες Eσκιμώων Ινουίτ στη Γροιλανδία


To prisma είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που ξεκίνησε στην 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση στο Βόλο το 2019. Εκ τότε συνέχισε την πορεία του το 2021 διαδικτυακά και έρχεται να συναρπάσει δια ζώσης το 2022 στην 37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση που διοργανώνεται φέτος στο Αγρίνιο.

Στόχος του prisma είναι να φέρουμε κοντά στους εφήβους ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα μοιραστούν μαζί τους ιστορίες, προσωπικές εμπειρίες και δοκιμασίες, που έχουν χαρακτηρίσει την πορεία τους και τους έχουν οδηγήσει στην αλλαγή. Δίνουμε το βήμα σε ομιλητές και ομιλήτριες που μπορούν να σταθούν ως παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους και βρίσκονται σε ετερόκλητα περιβάλλοντα. Αυτοί οι άνθρωποι θα καταφέρουν με τις διηγήσεις τους να αποτελέσουν τροφή για σκέψη και θα προκαλέσουν έναν παραγωγικό προβληματισμό. 

Το prisma έρχεται ανανεωμένο και σας προσκαλεί όλους σε αυτή την κοινότητα ανθρώπων που θα  
προσφέρει ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης με πυξίδα το κοινωνικό όφελος.