Μεγάλη Σύνθετη Δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «π.δ.*21plus … όπως λέμε παραμένουμε δυνατοί»

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 05/04/2022
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Έχουν περάσει κιόλας έξι χρόνια από τη διεξαγωγή του «πδ*15» που ακολουθήθηκε από το «πδ*17» και το «πδ*19». Πρόκειται για τις Μεγάλες Σύνθετες Δράσεις του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, στην Κέρκυρα και στην Πελοπόννησο. Φιλίες, βιώματα, εμπειρίες, ανακάλυψη, περιπέτεια, ζωηρές αναμνήσεις είναι οι λέξεις που συνοδεύουν τις δράσεις αυτές.



 

Με την εμπειρία και τις αναμνήσεις των προηγούμενων δράσεων και ακολουθώντας το τρίπτυχο Χαρά-Εξέλιξη-Παρέμβαση, η Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. προσκάλεσε τα μέλη ΠΔ να γίνουν για ακόμη μία φορά, μέλη μιας παρέας. Μιας παρέας που θα συμμετάσχει στη Μεγάλη Σύνθετη Δράση του Κλάδου, «πδ*21plus», από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022, στο Προσκοπικό Κέντρο Συκιάς στην Φωκίδα.


Σκοπός των δράσεων με το πρόσημο πδ είναι να δώσουν την ευκαιρία σε ενήλικα μέλη να ζήσουν από κοντά την εμπειρία μιας Μεγάλης Σύνθετης Δράσης, αποκτώντας εμπειρίες και βιώματα που αρμόζουν σε έναν ενεργό πολίτη του κόσμου! Νέοι χαρούμενοι, ανήσυχοι και αξιόλογοι, έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για το καλό!

 

H πρώτη μέρα για το πδ*21plus είχε σκοπό να γνωριστούμε καλύτερα! Παλιοί και νέοι φίλοι αντάμωσαν για ακόμα μια φορά! Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων, περιείχε παιχνίδια γνωριμίας, icebreakers και ανταλλαγή γεύσεων και εικόνων από διάφορους τόπους της Ελλάδας!

Τη δεύτερη μέρα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στην πράξη τις συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων κάτω από τη γη, στο μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας Vagonneto, επισκεφθήκαμε την όμορφη Άμφισσα ανακαλύπτοντας τις όμορφες γωνίες της και τέλος διευρύναμε τις γνώσεις μας στο γνωστό τηλεπαιχνίδι «The Chase»!



Την τρίτη μέρα μεταφερθήκαμε τους Αρχαίους Δελφούς, όπου βουτήξαμε στην ιστορία του ομφαλού της γης, πραγματοποιήσαμε δράση Κοινωνικής Παρέμβασης στην εστία "Άγιος Νικόλαος", υλοποιώντας μαζί με ΑμεΑ ποικίλες δραστηριότητες και η μέρα έκλεισε με γλέντι στο γήπεδο του χωριού, σε συνεργασία με τους κατοίκους και τον πολιτιστικό σύλλογο της Συκιάς!



Στην τελευταία μέρα της δράσης μας, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις όμορφες πεζοπορικές διαδρομές τις περιοχής, να επισκεφθούν την πανέμορφη Παναγία της Αρσάλης, ναό χτισμένο σε σπήλαιο που αναβλύζει νερό από τα έγκατα της γης και τέλος κρατήσαμε τις αναμνήσεις από αυτό το ταξίδι σε ένα μικρό μπουκαλάκι με την υπόσχεση πως θα ανταμώσουμε ξανά σύντομα!


 

Ευχαριστούμε θερμά την αλυσίδα super market Σκλαβενίτης για την ευγενική χορηγία, την ΜΕΤΑδραση – δράση για την μετανάστευση και την ανάπτυξη, με την οποία συνεργαστήκαμε ώστε δύο ωφελούμενοι της να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια δράση μας, τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, η οποία μας παραχώρησε είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, την εστία Άγιος Νικόλαος για την ευκαιρία που μας έδωσε να πραγματοποιήσουμε τη δράση Κοινωνικής Παρέμβασης μας (βασικό πυλώνα στις δραστηριότητες του Προσκοπικού Δικτύου) και τέλος τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκεωτών Δωρίδος «Η Ζωοδόχος Πηγή» και τους κατοίκους του χωριού Συκιά για την υπέροχη φιλοξενία και την όμορφη βραδιά που διοργάνωσαν για το πδ*21plus!

 

πδ*21plus όπως λέμε...παραμένουμε δυνατοί!