Χρυσό Βραβείο για το Scouts4SDGs app

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 10/12/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία, Scouts4SDGs


Το «Scouts4SDGs app» το πρώτο ελληνικό app αποκλειστικά για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το οποίο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος World of Diffeence του Ιδρύματος Vodafone 2021, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στα «Mobile Excellence Awards» στην κατηγορία «Mobile Εφαρμογές στις Υπηρεσίες & τη Διακυβέρνηση» του πυλώνα «Mobile Εφαρμογές στις Υπηρεσίες & τη Διακυβέρνηση».

Οι Έλληνες Πρόσκοποι ως υπερήφανοι πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε, δημιούργησαν το σχετικό app το οποίο είναι διαθέσιμο για android και για ios συσκευές και μεταφρασμένο σε 75 γλώσσες διαλέκτους.

Η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards -βραβεία θεσμός της Boussias Communications- πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου - Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του Ιδρύματος Vodafone η Foundation Lead Αλεξάνδρα Παπανικολάου και εκ μέρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ο Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, Βοηθός Γενικός Έφορος, ο οποίος δήλωσε: «Εκ μέρους των 25.000 Προσκόπων σε ολόκληρη την Ελλάδα, ευχαριστούμε το Ίδρυμα Vodafone που στηρίζει διαχρονικά την προσπάθειά μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Σας καλούμε να κατεβάσετε όλοι το app και έως τις γιορτές να κάνουμε κάθε ημέρα μία καλή πράξη, υιοθετώντας ατομικά, έναν από τους Στόχους».



Το Scouts4SDGs_app περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για τους Στόχους καθώς και καλές πρακτικές εφαρμογής τους. Παράλληλα μέσω ενός ευφάνταστου διαδραστικού παιχνιδιού οι χρήστες θα μπορούν να μαθαίνουν, παίζοντας, σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για κάθε Στόχο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.




Scouts4SDGs - Φτιάχνουμε έναν καλύτερο κόσμο σε 17βήματα, μαζί!


Credits φωτογραφίας: Κορνήλιος Σαραντιόγλου