Πρόσκοπος του Κόσμου: Πάνω από 100...

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 08/12/2021
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος, Scouts4SDGs


Περισσότερες από 100 ώρες χρειάζονται για να ονομαστεί κάποιος Πρόσκοπος του Κόσμου! Οι συμμετέχοντες της 6ης Ανακάλυψης του Προσκόπου του Κόσμου πλέον το γνωρίζουν αυτό. Ήδη, γι' αυτούς, οι 21 ώρες της Ανακάλυψης έχουν καλυφθεί και ξεκινούν σύντομα οι 80 ώρες της Εθελοντικής Υπηρεσίας τους.

 

Την Παρασκευή 26Νοεμβρίου, η 6η Ανακάλυψη του Προσκόπου του Κόσμου ξεκίνησε στο Εντευκτήριο του Βύρωνα, ακολούθησε το Σάββατο και η Κυριακή, 27 και 28 Νοεμβρίου και το πρόγραμμά της ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, διαδικτυακά.




Τις παραπάνω μέρες οι περίπου 40 συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα, να ανακαλύψουν περισσότερα για την Κοινοτική Ανάπτυξη, με τη βοήθεια εθελοντών και ειδικών. 

 

Τα στελέχη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής (και παράλληλα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π.) κ.κ. Γιάννης Δημητριάδης και Αντώνης Φοίβος Νομικός μετέφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά και από τις πυρκαγιές του 2008, ενώ η εκπρόσωπος του Ιππικού Ομίλου Βορείων Προαστίων κα Νεφέλη Αμμολοχίτου αναφέρθηκε στο ζήτημα της αντιμετώπισης γενικότερα μιας κρίσης (ειδικότερα της καταστροφικής πυρκαγιάς) και την επάνοδο στις δραστηριότητες του ομίλου με ασφάλεια.




Η πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – "ΣΚΥΛΟΙΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ" κα Ζωή Γερουλάνου, από την πλευρά της, εξήγησε τη λειτουργία του Κέντρου και παράλληλα με τους συνεργάτες της ευαισθητοποίησε τους συμμετέχοντες στα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία όρασης.

 

Τέλος, ο επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας κ. Σταύρος Μπένος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη λειτουργία της επιτροπής, αλλά και για τις ευκαιρίες εθελοντισμού που προκύπτουν από τη δραστηριότητα της επιτροπής.



Οι συμμετέχοντες στην 6η Ανακάλυψη του Προσκόπου του Κόσμου απέκτησαν, επίσης, τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τις Εθελοντικές Υπηρεσίες τους, που ακολουθούν. Η εμπιστοσύνη στα μέλη της ομάδας, η στοχοθεσία και η σωστή διαχείριση του χρόνου ήταν στο επίκεντρο των εργαστηρίων που έγιναν από τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. Άγγελο Καραμάνη, Χρήστο Χατζηδιαμαντή και Ανδρέα Τζέκα.  

Η συνέχεια ανήκει, τώρα, στους υποψήφιους Πρόσκοπους του Κόσμου, ηλικίας από 15 έως 26 ετών, οι οποίοι θα υλοποιήσουν, με παρεμβατικό ρόλο, τα σχέδια που παρουσίασαν την τελευταία μέρα της 6ης Ανακάλυψης του Προσκόπου του Κόσμου. Οι Εθελοντικές Υπηρεσίες τους θα γίνουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας στο πλαίσιο συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί, με φορείς, ομάδες ενεργών πολιτών και συλλόγους.