Οι Πρόσκοποι στο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Γενιά των 17»

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 01/12/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία, Scouts4SDGs


Η «Γενιά των 17» εστιάζεισε εκείνους που στέκονται στο κατώφλι της ενήλικης ζωής, λίγο πριν ή λίγο μετά την πρώτη τους ψήφο. Είναι τα παιδιά της κρίσης και της ψηφιακής επανάστασης,αλλά και η πρώτη γενιά πολιτών μετά την πρώτη καραντίνα ενάντια στην πανδημία. Με οδηγό και πλατφόρμα αλλαγής την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών, η σειρά «Γενιάτων 17» ασχολείται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και αναζητά τα ιδεώδη και τις καλές πρακτικές που κάνουν τους νεαρούς πρωταγωνιστές να ονειρεύονται, να δρουν και να διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο – πιο δίκαιο, πιο πράσινο, πιο ειρηνικό.

 

Η νέα σειρά ωριαίων ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Γενιάτων 17», με θέμα τους 17 παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, και με πρωταγωνιστές τα παιδιά της κρίσης, της ψηφιακής επανάστασης αλλά και της πρώτης καραντίνας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, παρουσίασε τον «Στόχο 15: Ζωή στη στεριά».



 



Η εκπομπή συνάντησε στο Προσκοπικό Κέντρο των Προσκόπων στο Χορτιάτη την δραστήρια Δέσποινα Βλάχου, φοιτήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Η Δέσποινα, με συμμετοχές σε πολλές ομάδες ενεργών πολιτών και σημαντική πορεία στο Προσκοπικό Κίνημα, μοιράζεται με τους τηλεθεατές μια βόλτα στο δάσος, μας δίνει τηνευκαιρία να καταλάβουμε γιατί αρκούδες και μέλισσες είναι εξίσου σημαντικές για την υγεία του πλανήτη, ζητά περισσότερη περιβαλλοντική μέριμνα και καλύτερη σχέση με τη φύση και συναντά το καταφύγιο περίθαλψης άγριων ζώων «Δράση για την Άγρια Ζωή» στον Αξιό ποταμό.

 

Παράλληλα, ο τέως Γενικός Έφορος Χριστόφορος Μητρομάρας, αναλύει τους τρόπους με τους οποίουςη προσκοπική εκπαίδευση από την ηλικία των 7 ετών συμβάλλει έμπρακτα στη διαμόρφωση χαρακτήρων που σέβονται το δάσος και το περιβάλλον.



 


Δείτε το επεισόδιο εδώ: https://www.ertflix.gr/series/ser.161963-e-genia-ton-17#.Yadm0IwhKOI.link



Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας

Ιδέα: Νίκος Βερβερίδης

Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου

Σενάριο-Αρχισυνταξία : Τάνια Μινογιάννη, ΆνναΡούτση

Επιστημονικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος

Βοηθός διευθυντή φωτογραφίας: Χάρης Δούκας

Εικονοληψία: Αλέξανδρος Σκούρας, Γιάννης Σίμος

Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος, Άρης Παυλίδης

Γραφικά: Θανάσης Γεωργίου

Βοηθός Αρχισυντάκτη: Νίκος Γρυλλάκης

Μουσική τίτλων αρχής: Χρήστος Λάγνης «Πανοηλίας»

Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

Βοηθός Παραγωγής: Χρήστος Βρύζας

Εκτέλεση παραγωγής: elcproductions