Συνάντηση Προσκόπων με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 25/11/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία


Με  στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, συναντήθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Στη  συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Έφορος Παντελής Προμπονάς, ο Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας Θοδωρής Κεφαλάς, η Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Βίκυ Χρυσίνη, ο Έφορος Εκπαίδευσης Νίκος Χαλιάσος, ο Έφορος Διοίκησης Δημήτρης Κούτσιας και ο Περιφερειακός Έφορος Λέσβου Στρατής Μπαλάσκας. Τα στελέχη  της προσκοπικής κοινότητας ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την μέχρι τώρα στήριξη του, ιδιαίτερα στην επισκευή του Εκπαιδευτικού Περιβαλλοντικού Προσκοπικού Κέντρου Ασωμάτου και συζήτησαν μαζί του μορφές συνεργασίας της προσκοπικής κίνησης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν συναντώ ανθρώπους οι οποίοι καθοδηγούν παιδιά και τους μαθαίνουν τις αρχές του σεβασμού της πειθαρχίας, χαρακτηριστικά που τείνουν να εκλείψουν από τη σημερινή κοινωνία. Έχουμε μια άριστη συνεργασία με την τοπική κίνηση των Προσκόπων και τα μέλη της και στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε τι μπορεί να προσφέρει καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης των νέων Προσκόπων».

Ο Γενικός Έφορος Παντελής Προμπονάς δήλωσε:

«Ευχαριστήσαμε τον Περιφερειάρχη για την μέχρι τώρα συμβολή του και είχαμε μια αποτελεσματική συζήτηση μαζί του για θέματα περαιτέρω συνεργασίας προς όφελος της νεολαίας του τόπου μας. Άλλωστε δεν περιμέναμε τίποτα άλλο αφού ο κ. Μουτζούρης υπήρξε δάσκαλος κοντά στους νέους με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα ενώ έχει γνωρίσει και ο ίδιος την αξία του προσκοπισμού, ως μέλος της προσκοπικής κίνησης στην παιδική του ηλικία».