72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους στα Ιωάννινα

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 28/09/2021
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Πολιτισμός


Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η 72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους στην πόλη των Ιωαννίνων.


Στο Κάστρο Ιτς Καλέ και στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, υποδεχθήκαμε τα 41 νέα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Gilwell. Τους νέους Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους, που ολοκλήρωσαν πλέον την Εκπαίδευση στον Κλάδο που ασχολούνται και είναι έτοιμοι πλέον να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν με τις ομάδες τους, τεκμηριωμένα παιδαγωγικά προγράμματα για τα παιδιά και τους νέους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη Προσκοπική πυρά, όπου παλαιοί και νέοι Πτυχιούχοι έπαιξαν, τραγούδησαν, γέλασαν, συγκινήθηκαν και όλα αυτά μέσα σε ένα όμορφο Προσκοπικό κλίμα. Ένα κλίμα μοναδικό, κάτω από τον έναστρο ουρανό, εκεί που οι παρέες συναντώνται και διασκεδάζουν.


Η επόμενη μέρα βρήκε τους Πτυχιούχους στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αγοράς να στέλνουν τη σκέψη τους στους τεθνεώτες Πτυχιούχους Δ.Δ. και στη συνέχεια στο νησί της λίμνης Παμβώτιδας, να επισκέπτονται το Μουσείο του Αλή Πασά και την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπινών, με παράλληλες αναδρομές στην ιστορία κάθε μέρους, να περιηγούνται στα στενά σοκάκια του νησιού με τα καταστήματα παραδοσιακών ειδών και στο τέλος να βρίσκονται σε ένα μεγάλο κύκλο στην πλατεία του νησιού, όπου ανανέωσαν το ραντεβού τους, για τον Σεπτέμβρη του 2022, στην όμορφη Αλεξανδρούπολη.

Η συνάντηση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των Ενηλίκων Στελεχών της ΠΕ Βορειοδυτικής Ελλάδας καθώς και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν επίσης στους:

· Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και την υποστήριξη με όλα τα μέσα που διαθέτει

· Περιφέρεια Ηπείρου για την οικονομική υποστήριξη της δράσης

· Δήμο Ιωαννιτών

· Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων 

· ZOINOS WINERY, για την προσφορά των προϊόντων της στα αναμνηστικά της δράσης 

· ΧΑΒΕΛΑΣ ΖΑΓΟΡΙΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΖΥΜΗ για την προσφορά των προϊόντων της στα αναμνηστικά της δράσης 

· HELP PHARMACEUTICALS, για την προσφορά των προϊόντων της στα αναμνηστικά της δράσης 

· “ΜΠΑΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΑ”, για την προσφορά των προϊόντων της στα αναμνηστικά της δράσης

200 παλαιοί και νέοι Πτυχιούχοι με τους συνοδούς τους ανανεώσαμε το ραντεβού μας, τον Σεπτέμβρη του 2022 στην Αλεξανδρούπολη, «πατώντας» ταυτόχρονα το «κουμπί» της επανεκκίνησης των δράσεών μας.