Οι Πρόσκοποι της Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας πρεσβευτές των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 27/09/2021
Κατηγορίες: Περιβάλλον, Scouts4SDGs


Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας και ιδιαίτερα σε μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχαν και το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας και 5ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας. Συγκεκριμένα ανέλαβαν τον καθαρισμό πινακίδων της τροχαίας από αυτοκόλλητα.

Υπάρχουν χιλιάδες σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που βανδαλίζονται με διάφορους τρόπους δημιουργώντας έτσι επισφαλείς συνθήκες για τους οδηγούς που δυσκολεύονται στη κατανόηση τους. Με μια απλή καλή πράξη μπορούμε να βοηθήσουμε στην ασφάλεια των αστικών μετακινήσεων και την αποκατάσταση της σήμανσης προκειμένου να βοηθηθούν οι οδηγοί που καθημερινά κινούνται.



Παράλληλα το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καρδίτσας, και συγκεκριμένα η 1η Ομάδα Προσκόπων όπως και ενήλικα στελέχη διοργάνωσαν ένα προσκοπικό παιχνίδι Θησαυρού θεματικά στημένο πάνω στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, για τους μικρούς φίλους της πόλης. Το παιχνίδι αυτό οργανώθηκε επίσης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας ως μέρος των δράσεων του Δήμου Καρδίτσας και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

 Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια, εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!