Συνάντηση Γενικού Εφόρου ΣΕΠ με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/09/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία, Περιβάλλον


Συνάντηση είχαν στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Βόλου ο Γενικός Έφορος του ΣΕΠ κ. Παντελής Προμπονάς με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Ο κ. Τριαντόπουλος έλκει τη καταγωγή του από την πόλη και διαχρονικά στηρίζει το έργο της Προσκοπικής Κίνησης.

Στη συνάντηση ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε σχετικά με τις δράσεις των Προσκόπων κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και για τις μελλοντικές ενέργειες που έχουν σχεδιαστεί. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα «Να Βοηθώ» που χρηματοδοτήθηκε από το Emergency Fund της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Περιοχής και αφορά σε κοινοτική εργασία ενηλίκων εθελοντών στις πληγείσες περιοχές, η ενέργεια «για το Πρώτο Κουδούνι» που αφορά στην υποστήριξη μικρών πυρόπληκτων μαθητών και η σχεδιαζόμενη μακροετής πρωτοβουλία για την ενίσχυση της αναδάσωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στο έργο αποκατάστασης της επόμενης ημέρας που έχει εκπονήσει η Ελληνική Κυβέρνηση και τις θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που επίκεινται το επόμενο διάστημα. Πρωτοβουλίες που θα απαιτήσουν τη συνέργεια της κοινωνίας των πολιτών. 

Ο Γενικός Έφορος του μετέφερε τις ευχές όλων των Προσκόπων για καλή επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει για την υποστήριξη των συμπολιτών μας και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, τονίζοντας πως στο ΣΕΠ θα βρει πάντα ανθρώπους πρόθυμους να στηρίξουν σχετικές πρωτοβουλίες, ενώ συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία.

Εκ μέρους του Σ.Ε.Π. τον Γενικό Έφορο συνόδευαν ο Π.Ε. Προσκόπων Μαγνησίας κ. Κώστας Μαγαλιός και ο Αν. Π.Ε. Προσκόπων Μαγνησίας κ. Νίκος Χαλιάσος.