Οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους και προσκαλούν τα μέλη τους σε μια παγκόσμια εκστρατεία υπό τον τίτλο: #PromiseToThePlanet

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 25/06/2021
Κατηγορίες: Περιβάλλον, Scouts4SDGs


Οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους και προσκαλούν τα μέλη τους σε μια παγκόσμια εκστρατεία υπό τον τίτλο:  #PromiseToThePlanet

Σκοπός της νέας αυτής καμπάνιας είναι να καταδειχθεί πόσο σημαντική είναι για τη σημερινή γενιά νέων η δραστηριοποίησή τους για την κλιματική κρίση. Κι όχι μόνον αυτό! Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από προσκόπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη καθώς και  ο αντίκτυπός τους θα παρουσιαστούν σε παγκόσμιους ηγέτες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούστε τον  Bear GryllsChief Ambassador της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης, να λέει: «Ενώνουμε 57 εκατομμύρια Προσκόπους σε όλο τον κόσμο για να αναλάβουμε δράση και να ενώσουμε τη φωνή τους στον αγώνα για ο μέλλον του πλανήτη μας» και να δηλώνει με ενθουσιασμό ότι μαζί με προσκόπους από όλο τον κόσμο θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία της διάσκεψης αυτής και θα είναι εκεί προκειμένου να ζητήσουν από τους ηγέτες του κόσμου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πλανήτη.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία καθώς και οι πρωτοβουλίες που ήδη τρέχουν, όπως οι καμπάνιες Earth Tribe και Scouts for SDGs (Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης) προσφέρουν την ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται για να γίνουν ενεργοί πολίτες και ηγέτες της θετικής αλλαγής που χρειάζεται ο κόσμος μας. Ως Πρόσκοποι, δεσμευόμαστε να βρούμε μια παγκόσμια λύση, επειδή πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να αφήσουμε τον κόσμο μας καλύτερο από ό, τι τον βρήκαμε.

Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλο τον κόσμο και ας πάρουμε θέση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής! Με τις δράσεις μας ας δώσουμε στον πλανήτη μας την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα εκείνα τον χαιρόμαστε και τον προστατεύουμε.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να συμβάλετε κι εσείς στην εκστρατεία, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εφορεία Διεθνών Σχέσεων: [email protected].