Σημαίες, Σήματα & Χρώμα στο Ναυτοπροσκοπικό Σκάφος

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 14/05/2021
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Μια ηλεκτρονική έκδοση έρχεται να δώσει ακόμα πιο πολύ χρώμα και να εμπλουτίσει την προσκοπική βιβλιογραφία. Η έκδοση "Σημαίες, Σήματα και Χρώμα στο Ναυτοπροσκοπικό σκάφος" αποτελεί μια βόλτα στον πολύχρωμο κόσμο της ναυτικής παράδοσης και των ιστοριών της θάλασσας, εστιάζοντας στο ναυτοπροσκοπικό σκάφος του σήμερα, ρίχνοντας μια μικρή ματιά στο παρελθόν και την υδρόγειο.



Μετά από ενδελεχή έρευνα και αναζήτηση ποικίλων πληροφοριών, συνδυάζοντας παλιές ναυτικές παραδόσεις, τρόπους επικοινωνίας στη θάλασσα και προσκοπικό παιχνίδι δημιουργήθηκε, ένα έγχρωμο θέμα που μυρίζει... θάλασσα. Αποτελεί ένα ταξίδι γύρω από το ναυτοπροσκοπικό σκάφος που αποκαλύπτει τους θαλασσινούς θησαυρούς μέσα σε αυτό, δίνει ευκαιρίες για παιχνίδι και εικόνες ώστε να αγαπηθεί ακόμη περισσότερο η ναυτοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτήρισε τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη».




Ευχαριστίες:
Στρατής Ανδρεάδης (Ιστιοπλόος, σημαιολόγος και σχεδιαστής σημαιών), Pete Hogan (ιστιοπλόος, ζωγράφος ο οποίος εικονογράφησε το έντυπο), Γιώργος Σταθόπουλος (ζωγράφος), Στράτος Μπουμπούκης (Ενήλικο Στέλεχος ΣΕΠ, συγγραφή και επιμέλεια εντύπου), Σπύρος Πολυζώης (σελιδοποίηση, δημιουργικό)