Prisma : Μια κοινότητα ανθρώπων με «ανήσυχο πνεύμα»…

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 20/04/2021
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Μία πρωτοποριακή ιδέα έρχεται να προστεθεί στις πολυσυλλεκτικές δράσεις της μεγαλύτερης πολιτιστικής συνάντησης εφήβων στην Ελλάδα, της 36ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης


Τι είναι το prisma; Μια κοινότητα ανθρώπων με «ανήσυχο πνεύμα»… 
Άνθρωποι που μοιράζονται την εμπειρία τους με τους νέους. Άνθρωποι που έχουν βιώσει την ισχύ που έχουν οι ιδέες ως φορέας αλλαγής νοοτροπιών και στερεοτύπων. Άνθρωποι που μας συμπαρασέρνουν σε ένα ταξίδι γεμάτο έμπνευση και κίνητρα, με αφετηρία αλλά και προορισμό τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η λέξη «πρίσμα» παραπέμπει στη διεύρυνση της οπτικής μας και περιγράφει επακριβώς αυτό που θέλουμε να πετύχουμε σε αυτή την εκδήλωση: να φέρουμε κοντά στους εφήβους ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα μοιραστούν μαζί τους ιστορίες, προσωπικές εμπειρίες και δοκιμασίες, που έχουν χαρακτηρίσει την πορεία τους και τους έχουν οδηγήσει στην αλλαγή. Θα δοθεί βήμα σε ομιλητές και ομιλήτριες από ετερόκλητα περιβάλλοντα, που το προσωπικό τους ταξίδι και οι ιδέες τους θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη και θα προκαλέσουν έναν παραγωγικό προβληματισμό. 

Σας παρουσιάζουμε τους φετινούς μας ομιλητές και σας προσκαλούμε σε ένα μοναδικό ταξίδι αλλαγής, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 18:30 στο κανάλι του Ελλήνων Προσκόπων στο YouTube.



Η Κατερίνα Βρανά είναι stand up comedian. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και έχει σπουδάσει υποκριτική στο Λονδίνο, αλλά την κέρδισε ο κωμικός αυτοσχεδιασμός. Έχει συμμετάσχει σε πολλά stand up comedian shows σε Ελλάδα, Αγγλία, Αυστραλία και Αμερική. Το CNN την έχει κατατάξει στη λίστα με τις δεκατρείς καλύτερες γυναίκες κωμικούς παγκοσμίως. Ένα ταξίδι στη Μαλαισία την άνοιξη του 2017 εν όψει μιας περιοδίας την οδήγησε σε μια συγκλονιστική περιπέτεια υγείας, που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αφήνοντάς της ωστόσο μέχρι σήμερα να ταλαιπωρείται με προβλήματα στην κίνηση, στην ομιλία και την όραση.


 
Ο Στέφανος Ξενάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) από το Manchester Business School. Μετά από πολυετή σταδιοδρομία στο χώρο των ΜΜΕ και της Διαφήμισης, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το δικό του πάθος, την τέχνη της ζωής. Συγγραφέας, αφοσιωμένος στην αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη, τις οποίες υπηρετεί παθιασμένα, με τα κείμενα και τις διαλέξεις του. Συγγραφέας των βιβλίων «Το Δώρο», «Το Δώρο 2» και «Κάπταιν».


 
Η Γεωργία Καλτσή τελείωσε τις σπουδές της και πήρε πτυχίο στη Κλινική Διαιτολογία – Διατροφολογία. Συνεχίζει σήμερα τις σπουδές της με το μεταπτυχιακό της πάνω στη «Νευρολογία και Αποκατάσταση». Της άρεσε από πριν το ανθρώπινο σώμα και η βιολογία και μετά την εμπειρία της το αγάπησε ακόμη περισσότερο. Η Γεωργία στις 9 Μαρτίου του 2015 είχε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Βγήκε ζωντανή από ένα τροχαίο, κόντρα στα δυσοίωνα προγνωστικά που της έδιναν 1 στις 100 πιθανότητες να επιβιώσει! Σήμερα, είναι εκπαιδεύτρια ΑμεΑ, κάνει έρευνα πάνω στις διατροφικές διαταραχές των γυναικών μετά την μαστεκτομή, παίζει μπάσκετ με αμαξίδιο, κάνει ξιφασκία και μόντελινγκ, συμμετέχει σε καμπάνιες για μεγάλα brand και γεμίζει με μικρές ηλιαχτίδες τις ζωές των ανθρώπων δίπλα της.


  
Ο Αύγουστος Πανταζίδης είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και από το 2019 συγκαταλέγεται στους Δόκιμους Αστροναύτες του ιδιωτικού διαστημικού οργανισμού Αdvancing Exploration. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις διαστημικών αποστολών ως Ανάλογος Αστροναύτης (Ηi-Seas,LunAres), με ειδίκευση τόσο στην χαρτογράφηση και δειγματοληψία της επιφάνειας του Άρη ή της Σελήνης, όσο και στην κατασκευή συστημάτων υδροπονικής καλλιέργειας για διαστημικές εφαρμογές. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ειδικεύτηκε μέσω της Διπλωματικής του Εργασίας στην πλανητική γεωλογία και πιο συγκεκριμένη στην εύρεση γεωλογικών και γεωχημικών αναλόγων του πλανήτη Άρη στην Γη. Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές τους σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου εκεί είχε την δυνατότητα να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της αναγνώρισης και ταξινόμησης μετεωριτών, ενώ έκανε τα πρώτα του βήματα στον τομέα της διαστημικής Γεωργίας. 


  
O Mάριος Γιαννάκου γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας τον Μάρτιο του 1992. Σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας-Μετάφρασης και Διερμηνείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασχολείται με την μουσική, την ζωγραφική και την ποίηση. Ο Μάριος υπήρξε χρόνια καπνιστής και υπέρβαρος, μια προσωπική περιπέτεια φίλου του , του άλλαξε τον τρόπο που βλέπει την ζωή και τον παρακίνησε να έρθει σε επαφή με την φύση και να χάσει 52 κιλά.Σήμερα είναι αθλητής υπεραποστάσεων και εξερευνητής. Έχει διακριθεί σε αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο ανάμεσά τους στον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική και του μεγαλύτερου υπερμαραθωνίου ερήμου στον κόσμο μήκους 270 χιλιομέτρων στην έρημο Αλ Μαρμούμ. Είναι ομιλητής παρακίνησης, παρακινώντας τους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες και τρόπους ζωής. Τον Οκτώβριο του 2020 ανέβασε στην κορυφή του Ολύμπου την Ελευθερία Τόσιου , το πρώτο άτομο με παραπληγία που κατακτά την υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων.

Σας προσκαλούμε όλους σε αυτό το πρωτοποριακό εργαστήρι ιδεών, το οποίο θα αποτελέσει ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης με πυξίδα το κοινωνικό όφελος.