Earth Hour 2021 και Έλληνες Πρόσκοποι

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 28/03/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία, Περιβάλλον


Οι Έλληνες Πρόσκοποι μετέτρεψαν το Σάββατο 27 Μαρτίου, 60 λεπτά σκοταδιού σε μια φωτεινή δέσμη που προβάλει την μεγάλη ανάγκη προστασίας της φύσης και προσπαθεί να αναδείξει ότι για τη φύση πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να αντιστραφεί η απώλεια της βιοποικιλότητας.



Κάθε χρόνο εκατομμύρια Πρόσκοποι ενώνουν την φωνή τους με το WWF, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου, για να υποστηρίξουν την προστασία του πλανήτη μέσω της «Ώρας της Γης». Με την συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση που δημιουργείται από την πανδημία του COVID-19 οι δράσεις για την Ώρα της Γης προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους νέους και για την υγεία και για την ασφάλεια.



Οι Έλληνες Πρόσκοποι ενημέρωσαν με όλα τα επικοινωνιακά μέσα τα 25.000 μέλη τους, ότι το σβήσιμο των φώτων είναι μια συμβολική χειρονομία που μας δείχνει πόσο λιγότερη ενέργεια είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε καθημερινά. Η Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε πόσο περισσότερο θα μπορούσε η ζωή μας να είναι αρμονική με το φυσικό μας περιβάλλον. Το περιβάλλον που φροντίζει την υγεία μας, τη διατροφή μας και την ποιότητα της ζωής μας.



Τα τελευταία 12 χρόνια που οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετέχουν στην συμβολική εκστρατεία «Η Ώρα της Γης» ενθαρρύνουν όλα τα μέλη τους για πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση. Την φετινή χρονιά έχοντας την προστασία του πλανήτη πάντα στις προτεραιότητές της η Παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση ξεκίνησε το πρόγραμμα Earth Tribe Initiative and Challenges το οποίο καλεί τους νέους να γίνουν μέλη της Earth Tribe προσφέρoντας εξατομικευμένη περιβαλλοντική εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη.



Για άλλη μια χρονιά οι Έλληνες Πρόσκοποι «πλημύρισαν» με φωτογραφίες και βιντεάκια το διαδίκτυο και το event μας στο Facebook γέμισε φλογίτσες κεριών και χαμογελαστά πρόσωπα!