Generation17: To Πρόγραμμα του ΟΗΕ καλωσορίζει 4 Νέους Ηγέτες

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 12/03/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία, Κόσμος


Τέσσερις Νέοι Ηγέτες θα προστεθούν στην Generation17, την ομάδα εμπνευσμένων ηγετών, ηλικίας 23 έως 30 ετών, που καινοτομούν για την ανθρωπότητα και μάχονται για την κινητοποίηση παγκόσμιων κοινοτήτων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο σχεδίου δράσης από κοινού με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP). Στόχος είναι η επιτάχυνση των 17 Παγκόσμιων Στόχων, γνωστοί και ως Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, που αποτελούν ένα κάλεσμα σε δράση για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας για τους ανθρώπους και τον πλανήτη έως το 2030.

Η νέα ομάδα των Νέων Ηγετών της Generation17 αποτελείται από τέσσερις οραματιστές που αγωνίζονται για θέματα ανισότητας και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπαιδεύοντας  τη γενιά τους σχετικά με τους Παγκόσμιους Στόχους σε όλη τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ανατολική Ευρώπη:

Daniel Calarco (Βραζιλία): Ένας 23χρονος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ίδρυσε το International Youth Watch για να δημιουργήσει καλύτερες ευκαιρίες για νέους από περιθωριοποιημένες κοινότητες.
Nadine Khaouli (Λίβανο): Μια 25χρονη ακτιβίστρια που ηγείται των προσπαθειών ανακούφισης από τις καταστροφές στο Λίβανο, σε συνέχεια της έκρηξης στο Λιμάνι της Βηρυτού το 2020 και της πανδημίας COVID-19, μέσω της οργάνωσής της Kafe be Kafak.
Yejin Choi (Νότια Κορέα): Μια 26χρονη γνωστική θεραπεύτρια που έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος και ίδρυσε το DoBrain, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για κινητές συσκευές που στοχεύει στη βελτίωση των ευκαιριών πρώιμης εκπαίδευσης για παιδιά με αναπηρίες.
Yurii Romashko (Ουκρανία): Ένας 28χρονος υποστηρικτής της διαφάνειας που ίδρυσε το think tank «Institute of Analysis and Advocacy» και δίνει τη δυνατότητα στην κοινότητά του να λαμβάνει πιο ενημερωμένες αποφάσεις στην καθημερινότητα, βασισμένες σε δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, η είσοδος αυτών των νέων ανθρώπων στην ομάδα Generation17 θα ενισχύσει την πρωτοβουλία και θα διευρύνει την παγκόσμια απήχησή της, καθώς θα αναδεικνύουν κρίσιμα ζητήματα των Παγκοσμίων Στόχων, που παραμένουν ανεπίλυτα.

«Η πανδημία COVID-19 έχει αυξήσει τις διαφορές μεταξύ των γενεών σε όλο τον κόσμο και, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό οι νεότερες γενιές να έχουν τις ευκαιρίες και τους πόρους να ακουστούν και συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» δήλωσε ο Achim Steiner, UNDP Administrator.  

Ενισχύοντας τη φωνή μιας γενιάς
Η Generation17 ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2020 με την αποστολή να εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά νεαρών φίλων της τεχνολογίας, ώστε να επιτύχουν τους Παγκόσμιους Στόχους σε λιγότερο από 10 χρόνια. Από τότε, μια ομάδα Νέων ηγετών, συμπεριλαμβανομένων των Máximo Mazzocco, Sadya Touré, Shomy Chowdhury και Tafara Makaza, ανέλαβαν να αναδείξουν την προσπάθεια, διευρύνοντάς την εμβέλειά τους με την υποστήριξη της Samsung και του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη.