HeForShe - Το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης του Ο.Η.Ε. για την ισότητα των φύλων

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 08/03/2021
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Σαν σήμερα


Η 8η Μαρτίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί από το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εορτάζεται σε όλον τον κόσμο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, με στόχο ένα βιώσιμο και ειρηνικό μέλλον με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλες και όλους, χωρίς διακρίσεις, στερεότυπα και βία.

Ο Προσκοπισμός είναι περήφανος που έχει δώσει σε γενιές νέων ίσες ευκαιρίες να αναπτυχθούν και να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους μέσω της ενδυνάμωσης και του εμπλουτισμού εμπειριών ανεξάρτητα από το υπόβαθρο τους. Ως γνωστών η Προσκοπική Κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή από πού προέρχονται. 

Στο 41ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Συνέδριο το 2017, η Προσκοπική Κίνηση δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Γυναικών HeForShe του Ο.Η.Ε. εμπνέοντας εκατομμύρια Προσκόπους να εργαστούν για τη δημιουργία ενός καλύτερου και ίσων αξιών κόσμου έως το 2030. Έκτοτε, οι Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν με το ηχηρό μήνυμα: «Count me in!» .



Με ιδιαίτερη χαρά, τη συμβολική αυτή ημέρα παρουσιάζουμε την ελληνική μετάφραση της έκδοσης της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) του 2018 «HeForShe Action Kit». Η έκδοση αυτή έχει σχεδιαστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και έχει σκοπό να βοηθήσει και να παρακινήσει τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης σε όλον τον κόσμο να ευαισθητοποιηθούν, να αναλάβουν δράση και να αναδειχθούν σε πρεσβευτές της ισότητας των φύλων.