Ποιοτική Εκπαίδευση, με την πιστοποίηση του Prince’s Trust International

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 04/03/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σκεπτόμενο τα υψηλά ποσοστά άνεργων νέων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, συνεργάζεται με το Prince’s Trust International, με σκοπό την πραγματοποίηση προγραμμάτων σχετικά με την Εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις και την εργασιακή απασχόληση των νέων

Το πρόγραμμα, που παραδόθηκε στηριζόμενο στο μοντέλο «Train the Trainer» , ολοκλήρωσε τον πρώτο του πυλώνα, εκπαιδεύοντας 14 έμπειρους εκπαιδευτές Προσκόπους, ώστε οι ίδιοι να παραδώσουν το πρόγραμμα σε νέους ανθρώπους, με σκοπό να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους και τις δεξιότητές τους όταν αναζητούν εργασία και παρακολουθούν συνεντεύξεις.

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσα σε 10 παραδόσεις που συμπεριλάμβαναν θέμα όπως Ανθεκτικότητα, Γνωρίζοντας τις δυνάμεις σας, Αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Σύνταξη βιογραφικού, Εφαρμογές εργασίας, Δεξιότητες παρουσίασης, Δεξιότητες συνέντευξης. Με διάρκεια σχεδόν ενός μήνα, η εκπαίδευση έχει εξοπλίσει αυτούς τους Προσκόπους / Εκπαιδευτές για να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους άλλους προσκόπους και εκπαιδευτές σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας βασικές γνώσεις και δεξιότητες στους νέους καθώς εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό.

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ανάγκη για σύγχρονα, ψηφιακά προγράμματα, αυτή η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί ειδικά με γνώμονα την εικονική παράδοση, επιτρέποντας αυξημένη προσέγγιση χρηστών. Σε αυτόν τον κύκλο, οι Πρόσκοποι εκπαιδευτές συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα από την Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κρήτη και την Αθήνα.

Η Ann Newman, Head of Delivery for Europe, Middle East & North Africa at Prince's Trust International, δήλωσε: «Η δημιουργία νέων ευκαιριών για κατάρτιση στην Ελλάδα μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε το συνεχώς αυξανόμενο ζήτημα της ανεργίας των νέων στη χώρα. Οι νέοι είναι πρόθυμοι να εργαστούν, περισσότερο από ποτέ. Αυτή η συνεργασία με τους Προσκόπους στην Ελλάδα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με έναν τέτοιο φανταστικό οργανισμό».



Τους επόμενους μήνες το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλους εθελοντές.