Ημερίδα Προσκόπων από τα Χανιά για το περιβάλλον

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 25/02/2021
Κατηγορίες: Περιβάλλον


Το 3ο προσκοπικό Δίκτυο Χανίων την Κυριακή 21/2/2021 διεξήγαγε ημερίδα με θέμα την περιβαλλοντική ρύπανση και κλιματική αλλαγή

Το θέμα προσεγγίστηκε πολύπλευρα, από τον κο Δημήτρη Ιμπραήμ (Υπεύθυνος τομέα & ενέργειας WWF Greece) για τις ενεργειακές και κλιματικές εξελίξεις στον κόσμο και την Ελλάδα αλλά και από την κα Φωτεινή Μπουζουνιεράκη (Φοιτήτρια ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της περιβαλλοντικής καταστροφής. Επιπλέον, η κα Καλλίστη Μπίρη (Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) επισήμανε φαινομενικά πως "αθώες" καθημερινές πρακτικές επιδρούν αρνητικά στο περιβάλλον και πώς να βελτιωθούν. Περνώντας από το ατομικό στο συλλογικό επίπεδο δράσης, η κα. Στέλλα Σταυρουλάκη (Φοιτήτρια Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) έθιξε δημοκρατικούς τρόπους άσκησης πίεσης σε επιχειρήσεις να ακολουθήσουν μια βιώσιμες πρακτικές. 

Με τη σειρά τους η θεσμικοί φορείς τοποθετήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμος Χανίων Μιχάλη Τσουπάκη να τοποθετείται για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και από τον κο Δρ Μιχάλη Τζατζάνη (Ειδικό Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής στην Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Αυστριακού οργανισμού προώθησης της έρευνας FFG) να εξηγεί την στρατηγική Green Deal της Ε.Ε. 



Η συμμετοχή τόσο θεσμικών φορέων όσο και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών υποδηλώνει, ότι αφενός υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται το περιβάλλον τόσο πολύ ώστε πλήρως να αφιερωθούν στην περί τούτου έρευνα και προστασία, και αφετέρου, υπάρχουν νέες και νέοι πρόθυμοι να μελετήσουν το ζήτημα και να πάρουν ξεκάθαρη θέση. 

Κείμενο με στοιχεία από: Μανώλη Πετράκη (Υπαρχηγός Συστήματος 3ο Χανίων)