Συνεργασία Ιδρύματος Vodafone & Προσκόπων

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 24/02/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι ένας από τους 10 Φορείς, Οργανισμούς και Ιδρύματα τα οποία φέτος θα συνεργαστούν με το Ίδρυμα Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος World of Difference.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Vodafone καλωσορίζει τους νικητές του προγράμματος World of Difference. Οι 10 νέοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής μας και θα εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το ίδρυμα Vodafone καλύπτει τον μισθό τους.

Παρά τις δυσκολίες, λόγω της πανδημίας COVID-19, οι δέκα νικητές του προγράμματος - ηλικίας 18 έως 35 ετών - παρακινούμενοι από την πεποίθηση πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στο πρόγραμμα. Έτσι, αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και προσαρμόζοντας τον τρόπο εργασίας τους στα νέα δεδομένα, οι νικητές θα εργαστούν για την ενίσχυση των ΜΚΟ και των ωφελούμενών τους, με στόχο την εξάλειψη στερεοτύπων, την ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρίες, την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά, την καλλιέργεια κοινωνικής & περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

«Το πρόγραμμα World of Difference αποτελεί πλέον ένα πρόγραμμα-θεσμό, με περισσότερους από 434.000 ωφελούμενους συνανθρώπους μας. Στο Ίδρυμα Vodafone, με την πεποίθηση ότι η τεχνολογία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για την ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας όσο και για την επίτευξη ενός κοινωνικού σκοπού, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό κύμα αλλαγής. Η ανάδειξη και φέτος 10 νέων που θα εργαστούν στον ΜΚΟ της επιλογής τους και θα συνεισφέρουν σε διαφορετικούς τομείς, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας», αναφέρει η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κοινωνικής Προσφοράς Vodafone Ελλάδος.

Με τη σειρά του ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων, Χριστόφορος Μητρομάρας δήλωσε: «Είναι διπλά χαρούμενη και περήφανοι. Αρχικά γιατί επιλεχθήκαμε ανάμεσα σε πολύ αξιόλογους Φορείς και ΜΚΟ για δεύτερη φορά στην ιστορία του World of Difference αλλά και γιατί με την βοήθεια της τεχνολογίας και του Δημήτρη, το μήνυμα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας»

Ένας από τους νικητές είναι και ο Δημήτρης Μπουφίδης από την Θεσσαλονίκη ο οποίος θα εργαστεί στο Σ.Ε.Π. ως  Υπεύθυνος Ψηφιακής Υποστήριξης του #SDG_crew. στο πλαίσιο του Προγράμματος "Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης"

Στόχος του Δημήτρη είναι να μεταδώσει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από τη δημιουργία ενός mobile application, το οποίο θα παρέχει tips, ιδέες, παραδείγματα και καλές πρακτικές για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι Έλληνες Πρόσκοποι ως υπερήφανοι πρεσβευτές των Στόχων, σκοπεύουν να μεταδώσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα το μήνυμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω των 25.000 μελών τους, σε 350 γειτονιές.



Σχετικά με το World of Difference
To World of Difference, από το 2010 που υλοποιείται, μετράει περισσότερες από 2.000 αιτήσεις, έχει προσφέρει απασχόληση σε 89 νέους, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση του έργου 81 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών σε όλη τη χώρα και έχει έμμεσα ωφελήσει 434.000 συνανθρώπους μας. Στρατηγικός συνεργάτης του Ιδρύματος Vodafone, για το πρόγραμμα, είναι το HIGGS - Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, που υλοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια και προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής στους νέους νικητές και τις αντίστοιχες ΜΚΟ. Με αφορμή τη συμπλήρωση της 1ης δεκαετίας του προγράμματος, το Ίδρυμα Vodafone διεξήγαγε σε συνεργασία με το HIGGS, μια έρευνα κοινωνικού αντικτύπου για τα 10 χρόνια του World of Difference.

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα
Εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 18 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 698.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων, το DreamLab app για την αντιμετώπιση του COVID-19 και το πρόγραμμα World of Difference για ευκαιρίες κοινωνικής απασχόλησης σε νέους.