Γνωρίστε τον Πρόσκοπο που ονόμασε το όχημα της NASA που μόλις προσγειώθηκε στον Άρη

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 19/02/2021
Κατηγορίες: Κόσμος


Ο Alex Mather, ένας 13χρονος Πρόσκοπος από το Σπρίνγκφιλντ της Βιρτζίνια, έλαβε μέρος και κέρδισε στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η NASA για την ονομοτοδοσία του νέου οχήματος που προσγειώθηκε στον Άρη, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.



Το όνομά αυτό είναι: Perseverance (=Επιμονή) και επιλέχθηκε ανάμεσα σε πάνω από 772.000 συμμετοχές από μαθητές από ολόκληρο τον κόσμο. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 652 μαθητές! 

Ο Alex δήλωσε: «Περιέργεια. Διορατικότητα. Πνεύμα. Ευκαιρία. Αν το σκεφτείτε, όλα αυτά τα ονόματα των περασμένων οχημάτων που πήγαν στον Άρη. Είναι ιδιότητες που έχουμε ως άνθρωποι. Έχουμε το πνεύμα και τη διορατικότητα για να εξερευνήσουμε τη Σελήνη, τον Άρη και ακόμη πιο πέρα….. Εμείς ως άνθρωποι εξελιχθήκαμε ως πλάσματα που θα μπορούσαν να μάθουν να προσαρμόζονται σε οποιαδήποτε κατάσταση, ανεξάρτητα από σε πόσο σκληρό περιβάλλον ζούμε. Είμαστε ένα είδος εξερευνητών και θα αντιμετωπίσουμε πολλές αποτυχίες στο δρόμο για τον Άρη. Ωστόσο, μπορούμε να επιμένουμε. Εμείς, όχι ως έθνος αλλά ως άνθρωποι, δεν θα τα παρατήσουμε