#ΑλμαΣτηνΚληρονομιά

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 28/01/2021
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Η οργάνωση Future for Religious Heritage διοργανώνει μια πρόκληση προσαρμοσμένη στην εποχή της πανδημίας. Την ώρα που πολλές δραστηριότητες της ανθρώπινης κινητικότητας έχουν βρεθεί σε αναστολή η ατομική άθληση, το ελληνικό "6άρι" είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες να κινηθούμε στις πόλεις. Μας καλεί λοιπόν σε αυτή τη μορφή ατομικής άθλησης να μη ξεχάσουμε τα μνημεία θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς με ένα ευχάριστο τρόπο! Δημιουργεί το #jumpforheritage ζητώντας από όσους και όσες συμμετέχουν να τραβήξουν μια φωτογραφία κάνοντας ένα άλμα μπροστά από ένα τέτοιο μνημείο. 

Ζητούμε λοιπόν από Εφήβους Προσκόπους (Ανιχνευτές), Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, Ενήλικα Στελέχη να συμμετάσχουν στη πρόκληση αυτή φορώντας το Προσκοπικό Μαντήλι. 

Χρειάζονται τα εξής βήματα:
  1. Όταν σχεδιάσεις την επόμενη έξοδο από το σπίτι για ατομική άθληση σκέψου ποιο μνημείο θρησκευτικής κληρονομιάς της πόλης σου θα συναντήσεις στο δρόμο!
  2. Πάρε μαζί σου το Προσκοπικό σου μαντήλι.
  3. Συνάντησε εκεί έναν/μια φίλο/η για να βγάλει τη φωτογραφία.
  4. Βγάλε τη φωτογραφία με το άλμα και τράβηξε ένα μικρό βίντεο λίγων δευτερολέπτων με μια ευχή για τη νέα χρονιά.
  5. Στείλε τη φωτογραφία, το μικρό βίντεο και τις λεπτομέρειες για το ποιο μνημείο εικονίζεται στο e-mail [email protected] με θέμα “Jump for Heritage”.
  6. Μπορείς να κάνεις το σχετικό Post με το ανάλογο hashtag στα social media (#JUMPFORHERITAGE #SCOUTSOFGREECE #SCOUTS4SDGS και τα: @ScoutsofGreece, @FRH_Europe) και να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό υποβάλλοντας τις φωτογραφίες εδώ.
Οι νικητές θα συμμετέχουν στην εκδήλωση απονομής των δώρων σε τελετή που θα διοργανώσει το FRH στο Συνεδριακό Κέντρο Biennial στη Βαρκελώνη τον Μάιο του 2021. 

Όλο το υλικό που θα μαζευτεί μέχρι τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα περιληφθεί στο προωθητικό βίντεο που θα προβληθεί στην Κοπή Πίτας του Σ.Ε.Π. και θα αναρτηθεί κατόπιν στο κανάλι των Προσκόπων στο youtube.