#NaTaPoume

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 26/12/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


«Να τα πούμε;» - Η πρώτη Καλή Πράξη μας για τη νέα χρονιά!

Τις φετινές, διαφορετικές γιορτινές ημέρες, καλούμαστε να μείνουμε σπίτι και να τηρήσουμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Ένα έθιμο των ημερών το οποίο θα λείψει πραγματικά σε όλα τα παιδιά είναι τα Κάλαντα, αυτό το έθιμο που έλκει την καταγωγή του από τις βυζαντινές παραδόσεις και γεμίζει με μελωδίες τις γειτονιές της πατρίδας μας την παραμονή των μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

Θέλοντας να συμβάλλουμε ώστε να μην λείψει φέτος αυτό το έθιμο, οι Έλληνες Πρόσκοποι, με την ευγενική υποστήριξη της Παιδικής Χορωδίας Σπύρου Λάμπρου, θα προσπαθήσουμε να ακουστούν και φέτος τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς σε όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές της πατρίδας μας. 

Συγκεκριμένα, στο κανάλι των Προσκόπων στο YouTube έχει αναρτηθεί ένα εορταστικό βίντεο μικρής διάρκειας με τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και την 31η Δεκεμβρίου στις 11.00 Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, Ενήλικα Στελέχη, Παλαιοί Πρόσκοποι και μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, να το παίξουμε με όποιο πρόσφορο μέσο έχει ο καθένας στο σπίτι του (ηχεία, φορητές συσκευές, ραδιόφωνο κ.ά.).

Οι Πρόσκοποι ακόμη και από το σπίτι μας παραμένουμε αισιόδοξοι και για λίγα λεπτά της ώρας ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας και στέλνουμε μήνυμα χαράς και αγάπης για ένα πραγματικά διαφορετικό και πιο αισιόδοξο 2021.