Παγκόσμια δράση για την στήριξη των νέων ενάντια στις επιπτώσεις του Covid-19

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 14/12/2020
Κατηγορίες: Κοινωνία, Κόσμος, Scouts4SDGs


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και έξι από τις μεγαλύτερες οργανώσεις νέων παγκοσμίως - οι οποίες έχουν 250 εκατομμύρια μέλη - ξεκίνησαν μία παγκόσμια κινητοποίηση με τίτλο: "Global Youth Mobilization for Generation Disrupted" με στόχο να "αντιδράσουν" στις αρνητικές επιπτώσεις του Covid-19 στους νέους.  


Αυτή η συμμαχία σκοπεύει να εργαστεί σε δύο μέτωπα: 
  • βοηθώντας τους νέους να αντιμετωπίσουν τις συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιπροσωπεύει η ασθένεια για αυτούς
  • υποστηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας


Η συμμαχία σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι οι νέοι γενικότερα πλήττονται λιγότερο από την ασθένεια σε σχέση με τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, είναι αντίθετα τα πρώτα θύματα των έμμεσων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεων: η διακοπή της σχολικής εκπαίδευσης, η οικονομική αβεβαιότητα, η απώλεια ή η έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης, οι επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία και τα τραύματα από την ενδοοικογενειακή βία.

"Διαταραχές άγχους που προκαλούνται από την Covid-19 έχουν διαγνωστεί σχεδόν στο 90% των νέων, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο μαθητές σχεδόν σε όλες τις χώρες έχουν επηρεαστεί από το κλείσιμο των σχολείων και ένας στους έξι νέους παγκοσμίως έχει χάσει τη δουλειά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας ", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η συμμαχία, που είναι ανοιχτή και σε άλλους εταίρους, σκοπεύει επίσης να κινητοποιήσει και να στηρίξει τους νέους σε τοπικό επίπεδο στην εθελοντική τους δράση για παράδειγμα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, θα διοργανωθεί παγκόσμια διάσκεψη των νέων τον Απρίλιο του 2021 και ένα ταμείο ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων έχει δημιουργηθεί για τη στήριξη οργανώσεων νέων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου εδώ:

Περισσότερα, μπορείτε να βρείτε στο: www.bigsix.org